Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Abitebūls: "Šobrīd "Renault" budžets ir "Toro Rosso" līmenī"

Juris Grīns
Juris Grīns

Abitebūls: "Šobrīd "Renault" budžets ir "Toro Rosso" līmenī"
Foto: Renault F1 Team

Lai gan daudzi uzskatīja, ka "Renault" komanda šogad spēs ielauzties cīņā ar vadošā trijnieka komandām, šādas ambīcijas nav piepildījušās, un vienības vadītājs Sirils Abitebūls norāda vienu no iemesliem - tās budžets ir ne lielāks kā "Toro Rosso", bet resursu ir mazāk nekā "McLaren", kas izmanto francūžu ražotos dzinējus.

2018. gadā "Renault" ieguva respektablo ceturto vietu Konstruktoru kausā, un nav noslēpums, ka ilgtermiņa plānā šai komandai ir atgriešanās cīņā par uzvarām un tituliem, ko ir iecere sasniegt dažu gadu laikā. Jau šogad daļa no "Renault" rūpnīcas vadītājiem cerēja uz pirmo trijnieku.

"Personīgi es to nekad neesmu teicis," intervijā spāņu "SoyMotor" skaidro Abitebūls. "Šī gada mērķi ir ļoti skaidri. Varbūt to par iekļūšanu pirmajā trijniekā ir teikuši citi cilvēki no "Renault", taču ne es. Cilvēki man vienmēr jautā, kad kāpsim uz pjedestāla, bet šogad pjedestāli normālos apstākļos nav iespējami. Mēs to gribētu, bet, ja paskatāmies uz lietām "Formulā 1", tad vēl nekad iepriekš nav bijusi tāda stabilitāte sacīkšu uzvarētāju ziņā. Kopš 2014. gada tikai pāris reižu uz pjedestāla tikusi kāda cita komanda, nevis "Mercedes", "Ferrari" vai "Red Bull"."

Statistika rāda, ka kopš 2014. gada sezonas uzvaras izcīnījušas tikai šīs trīs komandas. Pēdējo reizi kāda cita komanda uzvarēja 2013. gada pirmajā posmā Austrālijā, kad ar "Lotus" formulu triumfēja Kimi Raikonens. Vēlāk uz šīs komandas bāzes tika izveidota tagadējā "Renault" rūpnīcas vienība.

"Mēs piekrītam, ka "Formulā 1" ir problēmas," atzīst Abitebūls. "Tomēr tas attiecas ne tikai uz mums, bet uz visu čempionātu kopumā."

Tāpat Abitebūls komentējis apgalvojumu, ka "Renault" ir iestrēgusi šī gada mašīnas attīstīšanā, par piemēru dodot "McLaren" komandu, kurai it kā esot līdzīgi resursi.

"Viņiem ir daudz lielāki resursi," norāda Abitebūls. "Vai jūs zināt, cik mēs šeit tērējam? Mēs strādājam ar "Toro Rosso" lieluma budžetu, un mēs nedomājam, ka lielākas naudas tērēšana dotu krasi atšķirīgu rezultātu. Tā vietā, lai izniekotu resursus, varam paskatīties uz "McLaren", jo es zinu, kādi ir viņiem pieejami cipari, un varu pateikt, ka viņiem ir par vairākiem simtiem vairāk darbinieku nekā mums. Cik tālu viņi ir no mums? Vai tādiem tēriņiem tiešām ir nozīme? Ne šobrīd. Un mums nekad nebūs lieki 150 miljoni eiro, lai mēs būtu kā "Mercedes", jo tam nav jēgas. "Formulu 1" mēs neuzskatām par sev tik vērtīgu."

Izmantotie resursi:
Inside Racing