Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Šūmahers pirms negadījuma gribējis kļūt par sava dēla F1 menedžeri

Juris Grīns
Juris Grīns

Šūmahers pirms negadījuma gribējis kļūt par sava dēla F1 menedžeri
Mihaels Šūmahers un Vilijs Vēbers. Foto: Formula1.com

Ja vien 2013. gada nogalē nebūtu noticis liktenīgais negadījums, leģendārais autosportists Mihaels Šūmahers būtu kļuvis par sava dēla Mika menedžeri un vadītu viņa ceļu gan pretī "Formulai 1", gan arī pēc tam, kad jaunais talants būtu nokļuvis pasaules čempionāta apritē.

Miks Šūmahers nesen pirmo reizi piedalījās oficiālos F1 jaunāko mašīnu testos, kur pārstāvēja "Alfa Romeo" un "Ferrari" komandas, bet paralēli aizvada debijas sezonu "Formulā 2". Daudzi prognozē, ka jau 2020. gadā viņš varētu kļūt par F1 čempionāta dalībnieku, bet sportista menedžere ir Sabīne Kēma, kura savulaik pieskatīja arī viņa tēva karjeru.

"Mihaels gribēja savu puiku dabūt "Formulā 1" un pat vadīt viņa karjeru, kā to savulaik es darīju viņam," intervijā portālam "motorsport-total.com" atzinis septiņkārtējā F1 pasaules čempiona kādreizējais menedžeris Vilijs Vēbers, kuru vēlāk nomainīja Kēma.

Mihaels Šūmahers 2013. gada decembrī, slēpjot kalnos, piedzīvoja kritienu, kā rezultātā guva smagu galvas traumu. Kopš tā laika sabiedrībai par F1 leģendu maz kas ir zināms.

"Negadījums mainīja visus plānus," turpina Vēbers, sakot, ka Šūmahers savā dēlā saskatījis lielu potenciālu. "Tas būtu bijis lielisks stāsts. Viņam pašam to ļoti patiktu darīt. Miks vienmēr uzskatīja, ka, tā kā viņš ir Mihaela dēls, viņam jāsasniedz tādi paši rezultāti kā savam tēvam, un tas uz viņa pleciem uzlika milzīgu slogu."

Vēbers uzskata, ka Šūmahers spētu lieliski izmantot F1 karjerā iegūto pieredzi, lai virzītu uz priekšu dēla karjeru: "Mihaels zinātu, ar kurām komandām ir jārunā un kā viss darbojas, jo viņam ir ilgus gadus krāta pieredze. To darīt - tas bija viņa lielais mērķis."

Tāpat Vēbers atzīst, ka kopš negadījuma viņam nav bijusi iespēja atkal redzēt Mihaelu, un viņš arī vaino Kēmu, kura ar preses starpniecību sabojājusi attiecības ar Šūmaheru ģimeni.

Izmantotie resursi:
Latest breaking news NZ | Stuff.co.nz