Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Mans karjeras mērķis ir sarūgtināt sarkano komandu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Mans karjeras mērķis ir sarūgtināt sarkano komandu"
Lūiss Hamiltons
Foto: AP/Scanpix

Jau šīs sezonas sākumā, posmā Bahreinā, Lūiss Hamiltons atzīmēja zīmīgu jubileju - 100. sacīkstes "Mercedes" komandas sastāvā. Sportists atzīst, ka uzņēmās risku, kad pameta "McLaren", lai pievienotos jaunizveidotajai "Mercedes" rūpnīcas vienībai, taču tagad par mērķi uzstādījis padarīt to par panākumiem bagātāko komandu "Formula 1" vēsturē.

Lai gan Hamiltons vēl nav pagarinājis līgumu ar "Mercedes", kas beigsies šī gada izskaņā, nav šaubu, ka pavisam drīz tas notiks. Jau šobrīd britu pilota prātā ir lieli nākotnes mērķi.

"Mana cerība ir, lai mēs turpinātu augt, būtu pārāki par citiem un vienmēr virzītos uz priekšu," stāsta Hamiltons. "Gribu šai komandai palīdzēt tikt augstāk nekā tā jebkad ir bijusi. Gribu būt daļa no piedzīvojuma, kurā "Mercedes" kļūst par panākumiem bagātāko komandu F1 vēsturē. Izmantojot visu savu sacīkšu braucēja mūžu, gribu to aizvest uz nebijušām virsotnēm. Domāju, ka tas pamatīgi apbēdinātu sarkano komandu, un to izdarīt - tas ir mans mērķis."

Četru F1 titulu īpašnieks arī atklāj, kā viņš tika pierunāts pamest panākumiem bagāto "McLaren" komandu, lai 2013. gadā pievienotos "Mercedes", kas čempionātā bija aizvadījusi vien trīs sezonas un šajā laikā pratusi gūt tikai vienu uzvaru.

"Atceros, ka 2012. gada vasarā Monako atpūtos pie peldbaseina, kad man piezvanīja Nikijs Lauda," atceras Hamiltons. "Viņš sacīja, ka komanda grib mani. Iepriekš mēs ar viņu patiesībā nekad nebijām runājuši, viņam par mani nebija labs viedoklis, nezinu kāpēc. Viņš mani nebija iepazinis. Redzēju visas tās lietas, ko viņš par mani teica žurnālistiem un nesapratu, kāpēc viņš mani tā ienīst? Kad beidzot sākām sarunāties un sevišķi, kad pirmo reizi tikāmies, sapratām, ka mums ir daudz kopīga, un mums ir līdzīgs skatījums uz autosacīkstēm. Sapratām, ka neesam nemaz tik slikti čomi."

Hamiltons turpina: "Pēc tam Ross Brauns ieradās pie manis uz manas mammas mājām, un mēs sēdējām virtuvē, kas bija patiešām forši. Es uzaugu skatoties kā Mihaels Šūmahers izcīna daudzos titulus, redzēju kā toreiz Ross sēdēja boksu celiņā, bet tagad ir ieradies pie manis, faktiski, prasot nomainīt Mihaelu. Man patika tas, kā Mihaels ieradās "Ferrari" un padarīja šo komandu panākumiem bagātu. Es gribēju paveikt kaut ko līdzīgu. "McLaren" komandā jau biju izdarījis visu, ko varēju. Redzēju, ka "Mercedes" ir kā bērns, kas sācis augt par kaut ko lielu un gribēju būt daļa no tā. Cilvēki to redzēja kā risku, bet esmu riskētājs, un tas ir aizraujoši. Ja neuzņemies risku, tas nozīmē, ka nedzīvo."

Izmantotie resursi:
PlanetF1 | Formula One | News, Standings,...

     [+] [-]

, 2018-04-24 16:04, pirms 6 gadiem
Šogad nebūs meršu gads.