Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens apšauba izredzes šogad cīnīties par F1 titulu

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens apšauba izredzes šogad cīnīties par F1 titulu
Makss Verstapens uz pjedestāla Melburnā. Foto: Red Bull Racing

Lai gan "Red Bull" komanda parādīja visai pārsteidzošu sniegumu F1 sezonas pirmajā posmā Austrālijā, gan Makss Verstapens, gan vienības vadītājs Kristians Horners uzskata, ka tikai nākamajās sacensībās kļūs zināms mašīnu patiesais ātrums attiecībā pret konkurentiem.

Aizvadot pirmās sacīkstes ar "Honda" motoru, kas līdz šim ne tuvu nav bijis tas labākais, Verstapens kāpa uz pjedestāla trešā pakāpiena, zaudējot vien čempionvienības "Mercedes" abiem pilotiem. Komandas konsultants Helmuts Marko, kuram ir liela ietekme "Red Bull" iekšienē, uzreiz pēc tam izteicās, ka Verstapens šogad cīnīsies par pasaules čempiona titulu.

"Tas ir patiešām pozitīvi, ka sezonu esam sākuši ar pjedestālu Austrālijā, bet Melburnas trase nav ikdienišķa, tādēļ nevaram sapriecāties par ātru," brīdina Verstapens. "Nedomāju, ka ātrāk par Ķīnas posma finišu spēsim pateikt, cik ātri patiesībā esam."

Nākamais F1 posms notiks Bahreinā, kur "Red Bull" spēja uzvarēt 2012. un 2013. gadā, kad komanda vēl dominēja čempionātā. Savukārt Ķīnā risināsies sezonas trešais posms.

Horners uzskata, ka jau Bahreinā, kur sacensība notiks saulrietā un pie mākslīgā apgaismojuma, būs vērojama precīzāka aina par vadošo komandu spēku samēru.

"Vēl ir pāragri runāt par izredzēm uzvarēt čempionātā," viņš saka. "Pjedestāls bija lielisks brīdis "Honda", bet Melburnas trase noteikti nav tas atskaites punkts, kurā var noteikt "Formula 1" komandu spēka rangu, jo šī trase ir specifiska. "Mercedes" pārsteidza ar savu ātrumu, bet "Ferrari" drīzāk sarūgtināja. Vai tā būs šīs sezonas tendence, to varēsim saprast pēc sacīkstēm Bahreinā."

Izmantotie resursi:
Breaking F1 News, Live Race Coverage, Results...
GPToday.net