Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Renault" uz pirmo posmu izdevies būtiski uzlabot F1 motoru

Juris Grīns
Juris Grīns

"Renault" uz pirmo posmu izdevies būtiski uzlabot F1 motoru
Džolions Palmers
Foto: imago sportfotodienst/Scanpix

"Renault" inženieriem izdevies novērst tehniskās problēmas, kas šī ražojuma motorus piemeklēja F1 pirmssezonas testos, līdz ar to ir cerības, ka jau pirmajā posmā Austrālijā tie varētu izrādīties ne vien gana jaudīgi, bet arī pietiekami izturīgi.

Pirms 2017. gada sezonas "Renault" veica ļoti būtiskus uzlabojumus savam dzinējam, apgalvojot, ka tas ir mainījies par 95%. Testos tas izrādījās visai jaudīgs, ko neslēpa arī piloti, tomēr reizē bija tehniskas problēmas, kas ietekmēja gan "Renault" rūpnīcas vienības, gan klientu komandu "Red Bull" un "Toro Rosso" darbu.

Problēma bijusi MGU-K sistēmā, kas ir viena no F1 turbo dzinēju hibrīdtehnoloģijas sastāvdaļām. Ar MGU-K palīdzību tiek uzkrāta un jaudā pārvērsta bremzēšanas laikā uzkrātā karstuma radītā enerģija.

"Renault" komandas pilots Džolions Palmers apstiprina, ka inženieriem izdevies veikt nepieciešamos labojumus un jau Austrālijā nogādāti dzinēji, kam šādu problēmu nebūs: "Jā, esmu drošs, ka to nebūs. Viņi veica lielas izmaiņas. Problēmu ar MGU-K mēs atklājām, kad testējām motoru uz stenda. Labojumi, kas veikti, ir tiešām lieli."

Kamēr "Renault" komanda šogad aizvada otro sezonu pēc atgriešanās Formulā 1, līdz ar to uz uzvarām vēl nemērķē, tās vadība šonedēļ izteicās, ka "Red Bull" ar uzlabotajiem motoriem būs iespēja sacensties par pirmajām vietām.

"Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons prognozē, ka "Red Bull" komanda arī būs veikusi uzlabojumus uz sacīkstēm Austrālijā, līdz ar to no Daniela Rikjardo un Maksa Versapena varam sagaidīt pārsteigumus: "Ļoti gribu redzēt, ko viņi būs paveikuši, jo testos "Red Bull" diezgan daudz atpalika no "Ferrari". Neredzēju, ka viņiem būtu bijis daudz uzlabojumu, tāpēc viņi noteikti tos pirmo reizi izmantos tieši Melburnā. Sacīkstēs būtu jābūt tā, ka par uzvarām cīnās pēc iespējas vairāk braucēju."

Austrālijas Grand Prix programma:

DienaSesijaSākums (LV)
Piektdiena (24.marts)Pirmais treniņš3:00
Piektdiena (24.marts)Otrais treniņš7:00
Sestdiena (25.marts)Trešais treniņš5:00
Sestdiena (25.marts)Kvalifikācija8:00
Svētdiena (26.marts)Sacīkstes8:00

Izmantotie resursi:
Autosport

     [+] [-]

, 2017-03-23 19:17, pirms 7 gadiem
Pulkstena griesana ir nemta veraa tajos laikos tabulaa?

     [+] [-]

, 2017-03-23 19:45, pirms 7 gadiem
karliss rakstīja: Pulkstena griesana ir nemta veraa tajos laikos tabulaa?
Jā.

     [+] [-]

, 2017-03-23 19:58, pirms 7 gadiem
Ok, paldies.