Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Čempionu sacīkstēs avarējušajam Verleinam ļauj startēt pirmajā F1 posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Čempionu sacīkstēs avarējušajam Verleinam ļauj startēt pirmajā F1 posmā
Paskāls Verleins
Foto: XPB Images/Press Association Images/Scanpix

"Sauber" komandas jaunajam pilotam Paskālam Verleinam ir dota atļauja startēt 2017. gada F1 sezonas pirmajā posmā Austrālijā, bet pirms tam viņam nācās veikt obligātas pārbaudes pie ārsta.

Janvārī ASV notikušajās Čempionu sacīkstēs (Race of Champions) Verleins piedzīvoja iespaidīgu avāriju, spēcīgi sasitot muguru. Šī iemesla dēļ viņš bija spiests izlaist oficiālo F1 testu pirmo nedēļu, bet atgriezās pie sacīkšu auto stūres uz testu braucienu otro kārtu, līdz ar to viņam bija iespēja izmēģināt jauno "Sauber C36" modeli.

Neskatoties uz to, pēc ierašanās Austrālijā Verleinam tika nozīmētas vēl viena pārbaude pie Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) ārstu brigādes. Šodien viņš ārstiem atrādījās un tie deva "zaļo gaismu" startēšanai Austrālijas Grand Prix izcīņā.

"Es ne mirkli nešaubījos," saka 22 gadus vecais maurīciešu izcelsmes vācu pilots. "Lai gan dažas nedēļas varbūt nesanāca patrenēties ar tik lielu slodzi kā pārējā ziemas daļā, bet tagad jau vairākas nedēļas atkal trenējos ļoti daudz. Tas, ko paveicu vēl pirms savainojuma gūšanas, pavisam noteikti ir atmaksājies."

Testos "Sauber" bija lēnākā no komandām, kopējos rezultātos Verleinam no ātrākā pilota Kimi Raikonena ("Ferrari") atpaliekot 3.7 sekundes. Lielā mērā sniegumu ietekmē tas, ka "Sauber" vienība izmanto gadu vecu "Ferrari" modeļa motoru, tajā pašā laikā šī bija viena no izturīgākajām komandām, ko piemeklēja maz tehnisku problēmu.

"Sauber" otrs pilots Markuss Ēriksons atklāj, ka testos "Sauber" neizmēģināja uzstādīt apļu laikus ar mazu degvielas daudzumu, tādēļ reālais deficīts neesot tik liels. Tāpat sportisti ir gatavi Austrālijā cīnīties par punktiem, sevišķi ņemot vērā, ka sezonas pirmajās sacensībās parasti daudziem finišu sasniegt neizdodas tehnisku problēmu dēļ.

Austrālijas Grand Prix programma

DienaSesijaSākums (LV)
Piektdiena (24.marts)Pirmais treniņš3:00
Piektdiena (24.marts)Otrais treniņš7:00
Sestdiena (25.marts)Trešais treniņš5:00
Sestdiena (25.marts)Kvalifikācija8:00
Svētdiena (26.marts)Sacīkstes8:00

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...