Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfs: "Dodiet man motorzāģi, un es pats nogriezīšu halo"

Juris Grīns
Juris Grīns

Volfs: "Dodiet man motorzāģi, un es pats nogriezīšu halo"
Jaunā "Mercedes" formula ar halo
Foto: Mercedes F1

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs atzīst, ka viņu nebūt nesajūsmina jaunā halo galvas aizsardzības ierīce, un viņš to labprāt nogrieztu ar motorzāģi, ja šāda iespēja tiktu dota.

"Formula 1" līdzjutēji visā pasaulē lielā mērā pauduši neapmierinātību ar halo izskatu, lai gan drošības nolūkos sistēmas lietošana no šī gada ir obligāta, ieviesta arī "Formulā 2" un vēlāk tiks izmantota arī "Formulā E".

"Es par šo lietu neesmu sajūsmā," neslēpj arī vadošās F1 komandas "Mercedes" boss Toto Volfs. "Ja jūs man iedotu motorzāģi, es to labprāt nogrieztu nost. Mums vajag rūpēties par pilotu drošību, bet tas, ko esam atraduši kā risinājumu, estētiski nav pieņemams. Mums vajag to risināt un nākt klajā ar variantu, kas izskatās labāk. Šis te rada pamatīgu smagumu uz mašīnu un pamatīgi sabojā visu smagu centru."

Neskatoties uz nepatiku pret tās izskatu, Volfs neslēpj, ka drošības jomā sperts milzīgs solis uz priekšu.

"Starptautiskā Automobuiļu federācija veikusi visa veida testus, izspēlējot dažādus iespējamos scenārijus, un kopumā halo ievērojami uzlabo sportistu drošību," viņš atzīst. "Iespējams pastāv arī tādi scenāriji, kuros pilots halo dēļ varētu tikt iesprostots kokpitā, taču kopumā ar halo braukt būs drošāk nekā bez tās."

Izmantotie resursi:
Autosport