Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Rikjardo jau pirmajā mēģinājumā sadauza jauno "Red Bull" formulu

Rikjardo jau pirmajā mēģinājumā sadauza jauno "Red Bull" formulu
Rikjardo pie jaunā F1 modeļa stūres
Foto: Red Bull Content Pool

Šonedēļ īsi pēc notikušās prezentācijas F1 pilots Daniels Rikjardo piedzīvojis avāriju ar jauno "Red Bull" modeli "RB14".

Tikai dažas stundas pēc tam, kad sabiedrībai tika nodotas fotogrāfijas ar jaunās "Red Bull" sacīkšu mašīnas attēliem, pie tās stūres slapjajā Silverstounas trasē sēdās Rikjardo. Plāns bija aizvadīt filmēšanās dienu, tomēr nebija veikti pat 100 kilometri, kad austrālietis avarēja, pie samērā neliela ātruma ietriecoties barjerā.

Lai gan pats pilots necieta, tiek ziņots, ka trieciens bijis gana liels, lai sabojātu mašīnas priekšējo daļu, ieskaitot piekari, purngalu, priekšējo antispārnu un formulas grīdu.

Ap šo laiku komandām parasti vēl nav saražots liels skaits rezerves daļu, līdz ar to šāda avārija varētu ietekmēt komandas gatavošanos oficiālajiem testiem, kas sāksies nākamnedēļ Barselonā. "Red Bull" preses pārstāvis gan mierinājis komandas līdzjutējus, sakot, ka testos veicamo darbu negadījums neietekmēs, lai gan acīm redzot nāksies paātrināt jauno rezerves daļu izstrādi.

"Nav viegli kaut ko pateikt pēc pāris veiktiem apļiem, bet pirmā sajūta ir, ka mašīna būs laba," neskatoties uz avāriju, stāstīja Rikjardo. "Jau tagad jūtu, ka mašīnas aizmugure ir visai stabila, pat sliktos laikapstākļos. Tās ir iepriecinošas pirmās zīmes. Arī ar halo redzamība ir laba, braukšanas laikā pat nevarēja manīt, ka ierīce ir uzstādīta."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...


, 2018-02-23 16:36, pirms 6 gadiem
why not
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.