Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Viljamsa: "Es pat nenojautu, ka Masa nevēlas beigt karjeru"

Juris Grīns
Juris Grīns

Viljamsa: "Es pat nenojautu, ka Masa nevēlas beigt karjeru"
Felipe Masa
Foto: AFP/Scanpix

"Williams" komandas vadītāja vietas izpildītāja Klēra Viljamsa atzīst, ka nav nojautusi par Felipes Masas vēlmi palikt Formulā 1, un uzskata, ka brazīlietim šosezon būs gana daudz motivācijas.

35 gadus vecais Masa jau bija paziņojis par karjeras beigšanu, taču viņa līdzšinējais komandas biedrs Valteri Botass pievienojās "Mercedes", un "Williams" vadībai nācās meklēt viņa aizstājēju. Tika nolemts piedāvāt Masam pārdomāt par karjeras beigšanu, un autosportists piekrita aizvadīt vēl vienu sezonu Formulā 1.

Daudzi uzskata, ka "Williams" vajadzēja ļaut Masam doties pelnītā atpūtā, tomēr, kā izrādās, pats Masa nav simtprocentīgi gribējis noslēgt karjeru jau pēc 2016. gada sezonas.

"Mēs nekad pie mašīnas stūres nesēdinātu pilotu, par kura ātrumu mums būtu šaubas," atzīst Klēra Viljamsa. "Pat pagājušā gada pēdējā posmā mēs redzējām, cik viņš atdeva komandas labā. Viņš nav zaudējis ne daļiņu no savas motivācijas. Zinu, ka daudzi runā, lai ļaujam viņam beigt karjeru un liekam viņu mierā, bet viņš pats vēlas atgriezties. Man iepriekš pat nebija īsti zināms, ka viņš patiesībā nemaz negribēja beigt karjeru."

Viljamsa atzīst, ka nebijis viegli tikai mēnesi pēc karjeras beigšanas svinībām uzrunāt Masu ar piedāvājumu turpināt startēt Formulā 1.

"Jutos diezgan slikti, kad pēc visām skaļajām svinībām zvanīju savam bijušajam pilotam un vaicāju, vai viņš nevēlas pārdomāt," atklāj Viljamsa. "Tomēr nekad nebiju dzirdējusi kādu, kas to uztvertu ar tādu prieku un sajūsmu, kas bija liels atvieglojums."

Masas komandas biedrs 2017. gada F1 pasaules čempionātā būs debitants Lenss Strols, kurš pērn kļuva par Eiropas F3 čempionu.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  +1 [+] [-]

, 2017-01-23 22:22, pirms 7 gadiem
Prieks par Masu!
Ir tik lieliski, ka cilvēks var no sirds darīt to, kas viņam tik ļoti patīk!