Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Par ļaunprātīgu komentāru sniegšanu FIA sūdz tiesā bijušo F1 pilotu

Juris Grīns
Juris Grīns

Par ļaunprātīgu komentāru sniegšanu FIA sūdz tiesā bijušo F1 pilotu
Filipe Streifs
Foto: parismatch.com

Kādreizējais Formula 1 braucējs Filipe Streifs ir iesūdzēts tiesā par Starptautisko Automobiļu federāciju (FIA) nomelnojošiem komentāriem Žila Bjanki avārijas izmeklēšanas lietā.

Nesen FIA nāca klajā ar oficiālu paziņojumu, ka Bjanki negadījums pērnā gada Japānas "Grand Prix" izcīņā notika tādēļ, ka pilots pārāk lielā ātrumā izbrauca trases sekciju, kur neilgi pirms tam bija avarējis Adrians Zutils. Kā zināms, Bjanki ietriecās traktorā, kas tobrīd no zāliena evakuēja Zutila auto, gūstot smagu smadzeņu traumu.

"Kauns par Žanu Todu, kurš Pasaules motoru sporta padomes sēdē Katarā pavēlēja rakstīt un organizēja atskaiti par Žila Bjanki avāriju," intervijā "Radio Free" izteicās Streifs. "Šo dokumentu sagatavoja desmit viņa draugi, ieskaitot profesoru Žerāru Seilonu, lai slēptu FIA pieļauto kļūdu pēdas."

FIA tagad sniegusi oficiālu paziņojumu, ka Streifa izteikumi ir "pilnībā nepamatoti un ļaunprātīgi". FIA arī uzsāks tiesvedību, lai Streifs savus izteikumus, kas kaitē federācijas, Žana Toda un Žerāra Seilona reputācijai, tiktu atsaukti.

Pats Filipe Streifs 1989. gadā, braucot ar F1 auto, piedzīvoja smagu avāriju, pēc kuras tika daļēji paralizēts un vēl šobrīd pārvietojas ratiņkrēslā.

Bijušais autosportists uzskata, ka Bjanki negadījums ir vēl smagāks nekā Mihaela Šūmahera kritiens slēpošanas trasē 2013. gada nogalē.

"Es domāju, ka Žila negadījums ir vēl daudz nopietnāks nekā tas, ko piedzīvoja Šūmahers," atzīst bijušais autosportists. "Tas ir daudz sliktāk nekā sasist galvu pret akmeņiem. Šūmahera kritiens bija nopients, bet varu apgalvot, ka Bjanki negadījums bija ļoti, ļoti nopients. Cilvēki saka, ka Šūmaheram paliek labāk. Tas ir relatīvi. Viņa situācija ir sarežģīta un smaga. Viņš ir paralizēts un atrodas ratiņkrēslā, tāpat kā es. Viņš cieš arī no atmiņas zuduma un runas problēmām."

Izmantotie resursi:
F1 Fanatic - The independent F1 blog and motor...
Car News, Car Reviews, Racing and Auto Show...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja