Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rons Deniss gatavojas pārņemt "Manor" komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Rons Deniss gatavojas pārņemt "Manor" komandu
Rons Deniss
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais "McLaren" vadītājs Rons Deniss tuvākajā nākotnē varētu kļūt par F1 komandas "Manor" īpašnieku. Šobrīd "Manor" meklē iespēju, kā "izkulties" no kārtējiem parādiem.

"Manor" pašlaik pieder Stefanam Ficpatrikam, kurš vēlas atgūt vismaz daļu no savulaik komandā investētās naudas. Lai segtu komandas parādus, "OVO Energy" uzņēmuma dibinātājs nesen pārdeva vairākus "Marussia" komandas īpašumus, kā arī pats no personīgajiem līdzekļiem 2015. gadā investēja 35.5 miljonus eiro.

Šogad "Manor" ilgu laiku turējās konstruktoru kausa desmitajā pozīcijā, bet sezonas beigās atkrita uz pēdējo, 11. vietu, kā rezultātā naudas balvu nesaņems. Ficpatriks esot nolēmis, ka šis ir īstais brīdis, lai komandu pārdotu un tā nonāktu jauna īpašnieka rokās.

Līdz šim kā iespējamais komandas pārņēmējs minēts bijušais autosportists un sacīkšu promouters Tavo Hellmunds, taču pārrunas ar viņu neesot nonākušas līdz tam, lai varētu sekot reāla rīcība. Šobrīd parādījušies citi cilvēki, kas varētu kļūt par "Manor" īpašniekiem.

Viens no viņiem ir Rons Deniss, kuru nesen "McLaren" valde atstādināja no vadītāja amata. Denisam ir labs kontakts ar pašreizējo "Manor" sacīkšu direktoru Deivu Raienu, kurš savulaik pats vairākas desmitgades strādāja "McLaren" vienībā, pirms nolēma dibināt savu komandu citā autosacīkšu čempionātā.

Tiek ziņots, ka Denisam personīgie līdzekļi ir aptuveni 800 miljoni eiro, līdz ar to tas būtu vairāk nekā nepieciešams, lai nopirktu "Manor" komandu. Tāpat viņam pietiktu gan dotību, gan līdzekļu, lai šo komandu paceltu augstākā līmenī.

Neskaitot Denisu, iespējas nopirkt šo komandu izskata arī bijušais "Manor Racing" priekšsēdētājs Greiems Loudons un indonēziešu uzņēmējs Rikardo Gelaels, kurš šobrīd sponsorē jauno "Ferrari" testpilotu Antonio Džovinaci. Tāpat, ja šis cilvēks kļūtu par komandas īpašnieku, tās sastāvā visticamāk startētu viņa dēls, 20 gadus vecais Šons Galeals, kurš šogad aizvadīja otro sezonu GP2 čempionātā, izcīnot 15. vietu.

Izmantotie resursi:
Racing Clothesline

     [+] [-]

, 2016-12-22 16:03, pirms 7 gadiem
Deniss varētu mierīgi savākt daļu cilvēkus no McLaren, mierīgi varētu sarunāt gan ar Honda, gan ar Mercedes motorus, un ar ciešamu šasiju jau tekošajā sezonā cīnīties par top10 vietām. Vismaz Haas tiešais konkurents noteikti būtu, ja paveicas, tad arī force india un McLaren nokostu.
Pie tam, tieši pateicoties Denisam McLaren šasija ir viena no vislabākajām, kā arī stūres mehānisms ļauj purnu laist ļoti zemu, kas ir svarīgi gan tehniskā jomā, gan arī vizuāli. Atceramies, ka lauzto purnu ērā Mclaren bija vienīgie bez lauztā deguna, un tā arī neviens nespēja nokopēt priekšu.

     [+] [-]

, 2016-12-22 18:05, pirms 7 gadiem
Nebūtu slikti, ja Deniss paliktu F1. Ievedis F1 daudzus labus braucējus (kā pēdējie Hamiltons un Magnusens, arī Vandūrns)

Vispār jau arī kaut kādi meksikāņi intresējas par Manor pirkšanu (Gutjerezs tad nodrošinātu palikšanu F1)

     [+] [-]

, 2016-12-22 19:58, pirms 7 gadiem
Nebūtu slikti, ja Deniss to izdarītu. Vecis ar funktieri, ko jau sen pierādījis. Un arī ar labiem sakariem, tāpat arī ambīcijas visai augstā līmenī, kas viss varētu summā pacelt līdz šim nīkuļojošo komandu augstākā pakāpē.