Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Grožāns un Magnusens starpsezonā pametīs "Haas" komandu

Grožāns un Magnusens starpsezonā pametīs "Haas" komandu
Romēns Grožāns un Kevins Magnusens. Foto: Haas

F1 komandai "Haas" nākamajā sezonā būs jauns pilotu sastāvs, jo vienību pametīs abi vadošie braucēji - francūzis Romēns Grožāns un dānis Kevins Magnusens.

Grožāns par savu aiziešanu no “Haas” paziņoja ceturtdienas rītā ar sociālo mediju starpniecību, bet mirkli vēlāk savā Instagram kontā līdzīgu informāciju publicēja arī Magnusens.

Pagaidām nav skaidrs, kurš startēs vienībā nākamajā sezonā, tomēr iepriekš komandas vadītājs Ginters Šteinerts pauda viedokli, ka komanda plāno izmantot jaunāku pilotu pakalpojumus. Iepriekš ar pievienošanos komandai tika saistīts Formula 2 pilots Ņikita Mazepins un nav izslēgta arī kāda no “Ferrari” junioru pievienošanās “Haas”. Tostarp pieejami ir arī ļoti pieredzējuši braucēji – Serhio Peress, kas nāktu ar savu finansējumu, kā arī Niko Hulkenbergs.

Grožāns ASV bāzētajai komandai pievienojās 2016.gadā, kopumā 92 sacīkšu laikā gūstot 110 punktus. Tikmēr Magnusens "Haas" vienībā ienāca 2017.gadā. Šīs sezonas pasaules čempionāta kopvērtējumā Grožāns ar diviem punktiem ir 18., bet Magnusens ar vienu punktu - 19. pozīcijā.

"Haas" konstruktoru kausa izcīņā ierindojas priekšpēdējā vietā, apsteidzot tikai Lielbritānijas "Williams", kas pie punktiem nav spējusi tikt.

Izmantotie resursi:
https://f1.lv/2020/10/22/grozans-un...


, 2020-10-22 21:18, pirms 4 gadiem
HAAS'( Mazepins , Ilotts
ALFA ROMEO '( Kimi un Šumahers
Wiliams ( Latifi un Perezs)
Red bull brauks Hulkenbergs
ALFA Tauri '( Gasly un Kvyats)
Albonu domāju , ka izmetīs no Red Bull sistēmas un Rasels būs testa braucējs Meršos
, 2020-10-22 23:00, pirms 4 gadiem
Daļēji piekrītu comon

HAAS jā. Mazepins nāks ar piķi. Ailots ar Ferrari
Alfa Romeo jā.
Williams nē. Paliks Rasels un Latifī. Raselam jau ir līgums, turklāt Williams var lētāk paņemt Mercedes dzinējus. Perezu viņiem nevajag, jo Latifi jau ienes milzīgu piķi + komandai ir jauni investori.
Alpha Tauri nē. Paliks Gaslī. Cunoda nāks Kvjata vietā. Kvjatam, lai saglabātu vietu, jauzlabo sniegums gan kvalī, gan gonkā. Cunoda sevi labi pierādījis F2, turklāt Tosts bieži slavē viņu. Ja ne Cunoda, tad Albons.

Piekrītu, ka RB Albonu izmetīs no komandas. Sistēmā viņš gan paliks, varētu kā testpilots. Kas attiecas uz RB, tad Halks ir pirmais rindā un tad Perezs
, 2020-10-23 08:51, pirms 4 gadiem
Albonu neizmetīs no Red Bull sistēmas. Ļoti iespējams, ka pazeminās līdz Alpha Tauri (dodu 60% varbūtību), bet ne jau, ka atbrīvos pavisam. Lai cik grūti ietu Aleksam, Horners un Marko nebeidz viņu aizstāvēt.
Red Bull sistēmā nākamsezon brauks Verstapens, Gaslī, Albons un Cunoda. Otra, mazāk ticama, ir ka tie ir Verstapens, Peress/Hulks, Gaslī un Albons.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.