Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Magnusens un Okons diskvalificēti no ASV "Grand Prix"

Juris Grīns
Juris Grīns

Magnusens un Okons diskvalificēti no ASV "Grand Prix"
Kevins Magnusens. Foto: Facebook.com/KevinMagnussen

Divi sportisti, kas svētdien finišēja pirmajā desmitniekā F1 pasaules čempionāta posmā ASV, Kevins Magnusens un Estebans Okons, saņēmuši diskvalifikāciju un zaudējuši izcīnītos punktus.

Ostinas trasē "Circuit of the Americas" Magnusens bija vienīgais no "Haas" komandas sportistiem, kurš ieguva punktus, finišējot devītajā vietā, jo Romēns Grožāns pēc sadursmes bija spiests izstāties. Punktos tika abas "Racing Point Force India" mašīnas, Okonam iegūstot astoto vietu.

Vispirms tiesneši paziņoja par Okona izslēgšanu no ASV "Grand Prix" rezultātiem. Tas, ka pārkāpums ir noticis, Starptautiskajai Automobiļu federācijai (FIA) bija zināms uzreiz pēc finiša, jo telemetrijas dati rādīja, ka pirmajā sacensību aplī Okona spēkrata degvielas plūsmas ātrums pārsniedzis noteikto 100 kg/h robežu. Tiesneši izmeklēja notikušo un diskvalificēja sportistu.

Komanda skaidro, ka nekādu labumu no noteikumu pārkāpšanas pilots neguva, turklāt dzinējs pats, sportistam izbraucot no trases, automātiski regulējis šo degvielas plūsmu.

Iespēja rezultātos pacelties uz astoto vietu bija Magnusenam, taču arī viņu sagaidīja līdzīgs liktenis. Arī Magnusens tika diskvalificēts par degvielas noteikumu pārkāpšanu, taču šajā gadījumā bija pārkāpta uz sacīkstēm noteiktā degvielas daudzuma izmantošana - 105 kg.

Līdz ar to notikušas izmaiņas pirmā desmitnieka beigu daļā. Uz astoto vietu pacēlies Peress, bet devīto - "Toro Rosso" pilots Brendons Hārtlijs, kuram līdz ar to šis ir labākais rezultāts līdzšinējā F1 karjerā. Savukārt uz desmito pozīciju pakāpjas Markuss Ēriksons no "Sauber".

ASV "Grand Prix" rezultāti

VietaPilotsKomandaApļiRezultāts
1.Kimi RaikonensFerrari561:34:18.643
2.Makss VerstapensRed Bull/TAG56+1.281
3.Lūiss HamiltonsMercedes56+2.342
4.Sebastians FetelsFerrari56+18.222
5.Valteri BotassMercedes56+24.744
6.Niko HilkenbergsRenault56+1:27.210
7.Karloss SainssRenault56+1:34.994
8.Serhio PeressRacing Point Force India/Mercedes56+1:41.080
9.Brendons HārtlijsToro Rosso/Honda55+1 aplis
10.Markuss ĒriksonsSauber/Ferrari55+1 aplis
11.Stofels VandūrnsMcLaren/Renault55+1 aplis
12.Pjērs GaslīToro Rosso/Honda55+1 aplis
13.Sergejs SirotkinsWilliams/Mercedes55+1 aplis
14.Lānss StrolsWilliams/Mercedes54+2 apļi
-Estebans OkonsRacing Point Force India/Mercedes56Diskvalificēts
-Kevins MagnusensHaas/Ferrari56Diskvalificēts
-Šarls LeklērsSauber/Ferrari31Izstājās
-Daniels RikjardoRed Bull/TAG8Izstājās
-Romēns GrožānsHaas/Ferrari2Izstājās
-Fernando AlonsoMcLaren/Renault1Izstājās

  -1 [+] [-]

, 2018-10-22 11:19, pirms 6 gadiem
F1 neskatatos un ignorēju jau kādu laiku, bet šoreiz nevaru neiekomentēt. Sods par degvielas ekonomiju? Kas? Jūs tur F1 vadībā galīgi esat realitāti pazaudējuši. Visu laiku raksti par to ka kāds saņem sodu. Kā var kaut ko tādu skatīties? Autosporta fani grib redzēt cīņu par titulu starp reāli ātrākajiem braucējiem vai vismaz autoražotājiem. Pašlaik tiek noskaidroti labākie riepu un dzinēja taupītāji, kā arī kuram mazāk sodu.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-22 11:56, pirms 6 gadiem
9one rakstīja: F1 neskatatos un ignorēju jau kādu laiku, bet šoreiz nevaru neiekomentēt. Sods par degvielas ekonomiju? Kas? Jūs tur F1 vadībā galīgi esat realitāti pazaudējuši. Visu laiku raksti par to ka kāds saņem sodu. Kā var kaut ko tādu skatīties? Autosporta fani grib redzēt cīņu par titulu starp reāli ātrākajiem braucējiem vai vismaz autoražotājiem. Pašlaik tiek noskaidroti labākie riepu un dzinēja taupītāji, kā arī kuram mazāk sodu.
Var saprast arī F1 vadību, ja palaistu vaļā grožus, ļautu komandām izpausties, tad tas aizietu kosmiskos apmēros. Vienā acumirklī F1 paliktu tikai divas komandas - Ferrari un Mercedess.

     [+] [-]

, 2018-10-22 16:08, pirms 6 gadiem
Okona gadījums - patiesi tajā mirklī dzinējs tik ļoti rija degvielu vai tas ir kāds mazs "gļuks" dzinēja "kartēšanā"? Mazliet neraksturīgi tomēr tieši šādā epizodē kam tādam notikt.
Magnusena gadījums dīvains - 5% pa virsu notērēt bez kādas informācijas no komandas vai arī viņi zināja, bet nolēma riskēt vai... arī kāda neprecizitāte ar mērīšanu pašai komandai?
Spēles noteikumi ir tādi kā ir, bet būtiski saprast kāpēc un vai patiešām ir kas pārkāpts (apzināti/neapzināti, bet zinot par faktu).