Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Fetels: "Savu ātrumu "Ferrari" atguvusi par vēlu"

Fetels: "Savu ātrumu "Ferrari" atguvusi par vēlu"
Sebastians Fetels. Foto: Scuderia Ferrari

ASV posmā "Ferrari" komanda pierādīja, ka atkal ir atguvusi ātrumu, kas tai bija pirms vairākiem mēnešiem, tomēr Sebastians Fetels atzīst, ka tas nācis pārāk vēlu. Šobrīd viņam faktiski vairs nav izredžu izcīnīt 2018. gada F1 titulu.

Ostinā abi "Ferrari" piloti bija spējīgi cīnīties par uzvaru gan kvalifikācijā, gan sacīkstēs, kur triumfēja Kimi Raikonens, bet Fetels, kurš saslīdēja pirmajā aplī, ieguva ceturto vietu.

Lai gan nevar noliegt, ka Fetels aizvadīto posmu laikā kļūdījies pārāk daudz, lai būtu pelnījis būt par čempionu, tomēr arī viņa mašīna acīm redzami nebija tik ātra, lai dotu iespēju sacensties par uzvarām. Situāciju izmantoja "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons, izveidojot drošu pārsvaru pār Fetelu kopvērtējumā.

"Tas prasīja pārāk daudz laika," vaicāts par "Ferrari" ātruma atgriešanos, atzina Fetels. "Var teikt, ka ātruma atgriešanās ir laba ziņa, bet var arī teikt, ka slikta. No tehniskā viedokļa ir jāizprot, kas nogāja greizi."

Fetels neslēpj, ka izskaidrot to, kāpēc "Ferrari" bija nepieciešams tik ilgs laiks, lai atgūtos, nav viegli.

"To ir grūti izskaidrot," viņš saka. "Domāju, ka gadījumos, kad neredzi, ka ir problēma, nemaz nedomā, ka ir kāda problēma. Protams, mēs jutām, ka mašīna vairs nav tik spēcīga kā agrāk, bet, ja neredzi, kas ir par vainu, tad arī nezini, ka tāda vaina vispār ir. Šķita, ka katra lieta, ko darām, dod labumu, bet tagad, atskatoties atpakaļ, var redzēt, ka tā tomēr nebija. Mēs kaut ko nepamanījām un vēl tagad neesam sapratuši, kur tieši sākās kļūdas. Līdz ar to vēl būs daudz ko darīt, lai to izprastu, bet zinu, ka tiksim tam pāri."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...


, 2018-10-22 20:26, pirms 5 gadiem
Nebūtu pats nočakarējis sezonu, viss būtu ok
, 2018-10-22 20:44, pirms 5 gadiem
kungs rakstīja: Nebūtu pats nočakarējis sezonu, viss būtu ok
Te nu pilnīgi jāpiekrīt. Mašīnā vainu par neizcīnīto titulu šogad meklēt nevajag...bišķi paškritika nenāktu par sliktu.
, 2018-10-22 20:45, pirms 5 gadiem
Pats noraka. Hamiltons daudz gudrāks braucējs, lai kā tas riebtos.
, 2018-10-22 22:25, pirms 5 gadiem
Tandēmā ar komandu noraka sezonu...mašīna ja arii kaadaa posmaa nebija aatra,tad ne tik leena,lai neizciiniitu 2v.briižos,kad nevar nokjert konkurentu... Ferrarī dažreiz ar pārēķinājās bet Vettels ķūdījās sacensībā un te ir rezultāts!
, 2018-10-22 23:11, pirms 5 gadiem
Sogad Mercedes un Ferrari, ir lidzvertigas un Fetelam nav ko cinkstet, ja pats nebutu sacukojies, jo projams cina butu lidz pedejam posmam.
Toto Volfs un Kristians Horners. Foto: Motorsport.com

Cik spējuši nopelnīt F1 komandu vadītāji?

F1 čempionāts ir bagāto cilvēku sports, šeit ļoti daudz nopelna ne vien sportisti, bet arī dažādi vadošie darbinieki. Izteikti līderi starp tiem ir komandu vadītāji, bet īpaši ar savu uzkrāto bagātību izceļas divi - Toto Volfs un Kristians Horners, kuri trases malā pēdējos gados bijuši sīvākie sāncenši.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.
Airtons Senna 1984. gada Monako GP lietus sacensībās. Foto: Motorsport.com

86 gadu vecumā miris F1 komandas "Toleman" dibinātājs

No šīs pasaules 86 gadu vecumā šķīries Teds Tolemans, kura izveidotā "Tolaman" sacīkšu komanda startēja F1 pasaules čempionātā pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados.