Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens saņem 15 starta vietu sodu un kritizē sevi

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens saņem 15 starta vietu sodu un kritizē sevi
Foto: EPA/Scanpix

"Red Bull" komandas pārstāvis Makss Verstapens ir viens no vairākiem pilotiem, kurš pirms šodien gaidāmā F1 pasaules čempionāta posma ASV saņēmis starta vietu sodu. Sportists atzīst, ka kvalifikācijā viņa sniegums bijis viens no sliktākajiem 2017. gada sezonā.

Verstapens ir viens no pilotiem, kurš uz posmu Ostinas trasē "Circuit of the Americas" (COTA) ticis pie jaunajām, uzlabotajām "Renault" dzinēja detaļām. Tiesa, par to viņam pienākas 15 starta vietu sods. Kvalifikācijā holandietis bija tikai sestais ātrākais, bet startēs no 17. pozīcijas.

"Trešajā kvalifikācijā es vienkārši pieļāvu vairākas kļūdas," atzīst Verstapens, kurš uzskata, ka pie perfekta snieguma viņam būtu pieticis ātruma, lai pārspētu otrās vietas ieguvēju Sebastianu Fetelu. "Tagad ir viegli teikt, bet man vajadzēja būt tur, taču to nav iespējams sasniegt, ja pieļauj divas būtiskas kļūdas. Neesmu apmierināts ar sevi, šis bija viens no sliktākajiem sniegumiem kvalifikācijā šajā sezonā."

Verstapena starta vieta varēja būt zemāka, ja arī citi nesaņemtu sodus. Tāpat kā viņš, arī Niko Hilkenbergs ("Renault") un F1 debitants Brendons Hārtlijs ("Toro Rosso") saņēmuši uzlabotās dzinēja detaļas, tāpēc arī tikuši sodīti.

Sods par dzinēja maiņu pienākas arī Stofelam Vandūrnam ("McLaren"), kamēr Kevins Magnusens ("Haas") un Lenss Strols ("Williams") sodīti ar trim starta vietām par pārkāpumiem kvalifikācijā. Magnusens sodīts par Serhio Peresa ("Force India") bloķēšanu lidojošā apļa laikā, kamēr Strols līdzīgi patraucēja Romēnam Grožānam ("Haas").

Jau ziņots, ka ASV posms startēs šovakar plkst. 22:00 pēc Latvijas laika.

ASV Grand Prix starta kārtība

VietaPilotsKomanda
1.Lūiss HamiltonsMercedes
2.Sebastians FetelsFerrari
3.Valteri BotasMercedes
4.Daniels RikjardoRed Bull
5.Kimi RaikonensFerrari
6.Estebans OkonsForce India
7.Karloss SainssRenault
8.Fernando AlonsoMcLaren
9.Serhio PeressForce India
10.Felipe MasaWilliams
11.Daņils KvjatsToro Rosso
12.Romēns GrožānsHaas
13.Markuss ĒriksonsSauber
14.Stofels VandūrnsMcLaren
15.Paskāls VerleinsSauber
16.Lenss StrolsWilliams
17.Makss VerstapensRed Bull
18.Kevins MagnusensHaas
19.Niko HilkenbergsRenault
20.Brendons HārtlijsToro Rosso
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja