Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" gatavojas pagarināt līgumu ar Rikjardo

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" gatavojas pagarināt līgumu ar Rikjardo
Daniels Rikjardo
Foto: lapresse/Scanpix

Pēc tam, kad "Red Bull" šonedēļ paziņoja par līguma pagarināšanu ar Maksu Verstapenu, kļuvis zināms, ka šobrīd jau komanda uzsākusi pārrunas ar Danielu Rikjardo.

Lai gan tika baumots, ka abi piloti drīzumā varētu pamest "Red Bull" sastāvu, šonedēļ negaidīti tika paziņots, ka holandietis Verstapens ticis pie jauna līguma līdz 2020. gadam. Rikjardo publiski pauda pārsteigumu, ka tas noticis tik ātri, tomēr jau drīz pēc tam kļuvis zināms, ka komandas vadība uzsākusi pārrunas arī ar austrālieti.

"Esam jau runājuši ar Danielu," atklāj komandas vadītājs Kristians Horners. "Ir pilnīgi skaidrs, ka tādu pašu līgumu gribam arī ar viņu. Gribam, lai mūsu sastāvs paliktu nemainīgs vismaz līdz 2020. gadam."

Arī "Red Bull" konsultants Helmuts Marko šo informāciju apstiprina: "Es šodien runāju ar Danielu. Viņš saka, ka grib palikt. Viņš izskata arī citus variantus, taču mums ir noteikta pozīcija, ka gribam, lai viņam būtu līgums arī uz 2019. un 2020. gadu."

Tāpat Marko apstiprina, ka Brendons Hārtlijs, kurš šonedēļ debitē Formulā 1, ir viens no kandidātiem uz vietu "Toro Rosso" sastāvā 2018. gadam.

"Nav pārāk daudz pilotu, kam būtu Superlicence," viņš saka. "Brendons vienmēr bijis ātrs, kad bija "Red Bull" junioru programmā, taču tolaik nespēja izturēt spiedienu un daudz kļūdījās. Kopš tā laika mums ar viņu saglabājies kontakts, arī personiskas attiecības. Kad kļuva skaidrs, ka ir vajadzīgs jauns pilots, zinājām, ka gribam kādu, kas ir uzaudzis pie mums. Sebastjēnam Buemī ir līgums ar "Toyota", kas nebūtu problēma, bet vēl viņam ir kontrakts ar Formula E komandu "Dams". Brendons tika palaists, tāpēc izvēlējāmies viņu. Pētīsim viņa, kā arī Daņila Kvjata un Pjēra Gaslī sniegumu, pēc tam izvēlēsimies sastāvu 2018. gadam."

Izmantotie resursi:
F1Today.net