Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Buljē: "Apvienošanās ar "Honda" ir iedragājusi "McLaren" labo tēlu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Buljē: "Apvienošanās ar "Honda" ir iedragājusi "McLaren" labo tēlu"
Foto: EPA/Scanpix

"McLaren" sacīkšu nodaļas direktors Eriks Buljē atzīst, ka komandas tēlu pēdējos gados pamatīgi iedragājusi neveiksmīgā apvienošanās ar "Honda" rūpnīcu, līdz ar ko šobrīd to vairs neuzskata par vienu no vadošajām F1 čempionāta vienībām.

Cerot atkārtot panākumus, ko abu pušu sadarbība deva astoņdesmito gadu beigās un deviņdesmito sākumā, "McLaren" piekrita kļūt par "Honda" motoru izmantotāju 2015. gadā. Diemžēl rezultātā "McLaren" piedzīvojusi vienu no saviem sliktākajiem periodiem savā ilgajā pastāvēšanas vēsturē.

Nesen tika paziņots, ka nākamos trīs gadus "McLaren" startēs ar "Renault" dzinējiem, un komandas viens no vadītājiem, Eriks Buljē atzīst, ka motoru piegādātāja maiņa bijusi nepieciešama, lai atgrieztu komandas vērtību, kā arī palīdzētu atrast jaunus sponsorus.

"Ja palūkojamies uz pēdējiem trim gadiem, tie mums bijuši pilnīga katastrofa, ja runājam par savu vērtību un jaunu sponsoru piesaisti," stāsta Buljē. "Esmu pilnīgi drošs, ka nākamo piecu gadu laikā "McLaren" atgriezīsies tur, kur šai komandai ir jābūt. Tādā veidā arī tiks atgūta mūsu vērtība un spēja atrast sponsorus. Tam būs nepieciešami divi, trīs gadi."

2015. gadā Konstruktoru kausā "McLaren-Honda" ieguva zemo devīto vietu, pērn bija sestajā pozīcijā, bet šobrīd atkal atrodas vien devītajā vietā.

"Ar labāko dzinēju mēs šobrīd būtu vismaz ceturtie," skaidro Buljē.

Tā kā vien nesen tika paziņots par sadarbības uzsākšanu ar "Renault", kļuvis zināms, ka komanda mazliet iekavējusi 2018. gada F1 modeļa izstrādi. Kavēšanās esot par divām nedēļām, taču šis laiks nav tik nozīmīgs, lai būtiski ietekmētu iznākumu, apstiprina "McLaren" vadība.

Zināms, ka Stofels Vandūrns turpinās braukt "McLaren" sastāvā 2018. gada sezonā, kamēr Fernando Alonso par šo jautājumu vēl lemj. Lai pierunātu divkārtējo F1 čempionu palikt, komanda apsolījusi, ka ļaus Alonso nākamvasar startēt Lemānas 24 stundu sacīkstēs.

Izmantotie resursi:
Formula 1®
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...