Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Marussia" komanda pārdod sava pilota Čiltona vietu amerikānim Rosi

"Marussia" komanda pārdod sava pilota Čiltona vietu amerikānim Rosi
Aleksandrs Rosi
Foto: Marussia

Šonedēļ Formula 1 čempionātā Beļģijas posmā debiju piedzīvos amerikāņu braucējs Aleksandrs Rosi, kurš "Marussia" komandas sastāvā nomainīs Maksu Čiltonu.

Lēmums par braucēju nomaiņu pieņemts pēdējā brīdī, jo jau šodien Spā-Frankošamps trasē notiks treniņbraucieni.

Rosi, kurš iepriekšējās sezonas pavadīja GP2 čempionātā, pērn gūstot devīto vietu, bet paralēli bija "Caterham" F1 testpilots, "Marussia" vienībai pievienojās tikai šī gada jūlijā.

Drīz pēc oficiālā paziņojuma sniegšanas kļuva zināmi iemesli pilotu nomaiņai. Makss Čiltons presei pavēstīja, ka komandai ir finansiālas grūtības, tādēļ viņš labprātīgi piekritis atteikties no dalības Beļģijas "Grand Prix", lai "Marussia" varētu viņa vietu pārdot, tādā veidā iegūstot tik svarīgos līdzekļus.

Pēc tam arī "Marussia" vadītājs Džons Būts neslēpa, ka finansiālā situācija "nav perfekta", tādēļ nācies pieņemt lēmumu par sastāva maiņu. Tiesa, viņš norāda, ka iespējami ātrāk vēlas atjaunot veco sastāvu un atgriezt Čiltonu komandā.

Aleksandrs Rosi šobrīd ir 22 gadus vecs. Viņa labākais sasniegums "prestižā gala" mazo formulu čempionātos ir trešā vieta "Formula Renault 3.5 Series" 2011. gada sezonā.

Tāpat Rosi šogad ir piedalījies F1 posmu treniņbraucienos "Caterham" komandas sastāvā.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...


, 2014-08-22 11:12, pirms 10 gadiem
Nu jā piķi par 2013. gada 10. vietu viņi saņems tik pēc šīs sezonas. Tāpēc finansiāli viņiem nav viegli.

Ceru, ka Čiltons atgriezīsies uz Moncu, bet tāpat ceru, ka Rossi nākamgad dabūs pamatvietu Marussia komandā, jo viņš ir labs braucējs
, 2014-08-22 11:23, pirms 10 gadiem
Obligati bus japaseko Rosi,lai saprastu kas tas par fruktu! Ir verts vinam starter F-1 vai nee!
, 2014-08-22 11:52, pirms 10 gadiem
Ferarri jau varetu ko piemest, lai Bianchi ir labaki rezultati. Es jo projam esmu parliecinats, ka vins nakosgad bus Kimi vieta, var jau teikt ka masina preks Alonso buveta, bet tadam vecmeistaram bija jau japielagojas, drizak jauna tipa formulas vinam nepatik un sagada problemas.
, 2014-08-22 15:13, pirms 10 gadiem
Vietas pardosana uz 1 posmu palidz visai sezonai???
Kka jocigi liekas
, 2014-08-22 17:35, pirms 10 gadiem
Kgan neredzu starpibu kas brauc...
var ari trusi Rodzeru likt starpibas nekadas
, 2014-08-23 13:42, pirms 10 gadiem
Mūsu H.šlēgelmilhs ar viņu kopā braucis Formulā Master, viņam papriekšu, tātad arī labāks, tikai H.Šlēgelmilham aiz muguras nav pareizā valsts un $
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.