Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Šūmahers bijis tuvu tam, lai atgrieztos "Ferrari" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Šūmahers bijis tuvu tam, lai atgrieztos "Ferrari" komandā
Mihaels Šūmahers "Ferrari" laikos
Foto: schumi-dk.com

"Ferrari" bijušais prezidents Luka di Montedzemolo žurnālistiem atklājis, ka savulaik Mihaels Šūmahers, kurš tobrīd bija pārtraucis F1 karjeru, nebija tālu, lai atgrieztos komandā, tomēr pēdējā brīdī to aizlieguši ārsti.

Savā karjerā guvis septiņus titulus, piecus no tiem izcīnot 11 sezonās, kas aizvadītas "Ferrari" sastāvā, 2006. gadā vācietis pārtrauca dalību F1 čempionātā. 2009. gadā viņš bija tuvu tam, lai atgrieztos šajā komandā, kad savainojumu avārijā bija guvis Felipe Masa.

"Biju ļoti noraizējies, kad Felipe Budapeštā piedzīvoja šausminošo avāriju, tāpēc uzaicināju Mihaelu uz savu biroju," atklājot Šūmaheram veltītu izstādi Ķelnē, žurnālistiem stāstīja Di Montedzemolo. "Teicu viņam, "klausies, Mihael, tev tas ir jāizdara manis un "Ferrari" dēļ - tev ir jāatgriežas." Pirmo pusstundu viņš nebija pierunājams. Pēc stundu garas sarunas viņš teica, ka nenoliedz šādu iespējamību."

Tobrīd Šūmahers strādāja "Ferrari" komandā par konsultantu. Tika sarīkoti testi ar divus gadus vecu F1 modeli, bet togad sportists bija guvis savainojumu, krītot no motošosejas motocikla. Tā kā slodze, kas ķermenim jāiztur, braucot ar F1 spēkratu, varētu negatīvi atsaukties uz traumu, ārsti nedeva zaļo gaismu atgriezties "Formulā 1".

"Ieradāmies sacīkšu nodaļā un viņš bija pilns entuziasma, kā bērns vai F1 debitants," atceras Di Montedzemolo. "Pēc tam viņš devās uz Mudžello trasi, kur veica testus, bet viņa ārsts apturēja atgriešanās procesu, sakot, ka Mihaels tam nav gatavs. Tas bija slikti mums visiem."

Uz 2010. gada sezonu Šūmahers gan atgriezās F1 čempionātā, uz trim sezonām pievienojoties "Mercedes" vienībai. Uzvaras gūt viņam vairs neizdevās.

2013. gada decembrī, slēpojot kalnos, Šūmahers guva smagu galvas traumu, no kā aizvien nav atguvies. Par viņa veselības stāvokli faktiski nav pieejama nekāda oficiāla un ticama informācija, jo ģimene stingri ievēro konfidencialitāti. Šobrīd leģendārajam autosportistam ir 49 gadi.

Izmantotie resursi:
Latest UK and World News, Sport and Comment |...

  -1 [+] [-]

, 2018-06-23 06:41, pirms 6 gadiem
Atgriezt bijušo nevienam nav pa spēkam!

     [+] [-]

, 2018-06-23 14:08, pirms 6 gadiem
народ, недавно нашел уникальный способ как быстро накачать пресс (и другие мышцы) без физических усилий, диет и прочей лабуды. После двух недель использования миостимулятора убрал пивное пузу и начали проступать кубики, подкачал бицепс и ноги, а жена убрала в талии пару сантиметров и сделала красивый живот. Дa и прикoл что нe надo ничeгo дeлать прocтo надeл и включил, этo рeальнo cамый лeнивый и быcтрый cпocоб похудеть и подкaчатьcя, да и стоит копейки. Вот здесь я о нем и вычитал--- Блог Домашнего качка

  +1 [+] [-]

, 2018-06-23 15:27, pirms 6 gadiem
Ārsti viņam ieteica veselības uzlabošanai kalnu slēpes.

     [+] [-]

, 2018-06-23 15:57, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Ārsti viņam ieteica veselības uzlabošanai kalnu slēpes.
Um nekādā gadījumā nevilkt ķiveri

     [+] [-]

, 2018-06-24 01:13, pirms 6 gadiem
To es labi atceros. Beigās Fisikella tika pie stūres. Neilgi pirms pievienojās Ferrari Fisikella vēl uz pjedistāla tika. Bet Ferrari švaks bija. Bet savu itāļa sapni piepildīja un pārstāvēja savu dzimtenes komandu.