Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" gatavojas Raikonenu nomainīt ar Leklēru

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" gatavojas Raikonenu nomainīt ar Leklēru
Šarls Leklērs
Foto: LAPRESSE/Scanpix

"Ferrari" komanda jau pavisam drīz varētu lēmumu 2019. gada sezonā sastāvā pieņemt Šarlu Leklēru, kamēr līgums ar Kimi Raikonenu netiks pagarināts. Oficiālais paziņojums vēl gaidāms.

Pērn Raikonens tika pie līguma uz vēl vienu sezonu, bet "Ferrari" prezidents Serdžio Markione decembrī pavēstīja, ka somu pilotam jāgūst stabilāki un augstāki rezultāti, kā arī, iespējams, 2018. gads ir viņa pēdējā iespēja to labot. Šī gada pirmajos četros posmos Raikonens trīsreiz kāpa uz pjedestāla, bet tagad atkal sniegums krities - Monako un Kanādā viņam nebija pa spēkam tikt pirmajā trijniekā, kamēr komandas biedrs Sebastians Fetels šajos posmos finišēja otrais un pirmais, pārņemot vadību F1 kopvērtējumā.

"Ferrari" vadība esot apsvērusi iespēju pieņemt sastāvā Danielu Rikjardo, kura nākotne šobrīd ir neskaidra, jo austrālieti kāro iegūt daudzas komandas, taču pieņemts lēmums, ka tas izmaksātu pārāk dārgi, ņemot vērā, ka arī Fetelam jāmaksā liela alga. Līdz ar to "Ferrari" ir gatava sastāvā iekļaut savu attīstības programmas pilotu Leklēru, kurš šobrīd pieredzi smeļas "Sauber" komandā un šogad aizvada pirmo sezonu "Formulā 1", ziņo respektablais portāls "Motorsport.com".

Leklēra sakarā galīgais lēmums varētu tikt pieņemts pavisam drīz. "Ferrari Driver Academy" audzēknis līdzšinējā karjerā kļuvis par "GP3 Series" un "Formula 2" čempionu, bet aizvadīto četru F1 čempionāta posmu laikā trīsreiz iekļuvis punktos, turklārt regulāri ir ātrāks par pieredzējušāko komandas biedru Markusu Ēriksonu.

Leklērs vēl Kanādas "Grand Prix" nedēļas nogalē neslēpa, ka kāro iegūt vietu "Ferrari" komandā, bet atzina, ka tas var prasīt laiku. Tikmēr Raikonens pirms šonedēļ gaidāmā posma Francijā izteicies, ka, runājot par nākotni, šobrīd situācija ir tāda pati kā pirms nedēļas vai mēneša.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2018-06-22 08:48, pirms 6 gadiem
Saprotams lēmuns bet ne jau ar tādu zaļknābi...

     [+] [-]

, 2018-06-22 09:10, pirms 6 gadiem
lacis67 rakstīja: Saprotams lēmuns bet ne jau ar tādu zaļknābi...
Ka tik tas zaļknābis neizpogā četrkārtējo. Ne reizi vien spilgti talanti debitējot jaunā komandā, blakus pieredzējušam līderim ir to izdarījuši. Kaut vai Hamiltons, Fettels un Rikiardo kā piemēri.
Leklērks ir iespējams šī brīža lielākais talants, tas, ko viņš spēj paveikt ar Sauber ir neticami.

  -1 [+] [-]

, 2018-06-22 09:22, pirms 6 gadiem
Es jau nu ar veel neliktu. Bet varbut Ferrari ir velme nodrosinaat stabilu otro pilotu nakamajiem 10 gadiem. Tos viniem biezi mainiit nepatiik.

     [+] [-]

, 2018-06-22 16:10, pirms 6 gadiem
Nevajag steigties, sezona nav pat pusē. Situācija var mainīties, gan no Kimi, gan Leklēra puses. Pārāk zaļš vēl Leklērs, savukārt Kimi novēlu atgūt sportisko veiksmi, kura sezonas pirmajos posmos, šķiet, bija atgriezusies, bet pēdējos posmos atkal kaut kur pazudusi.