Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Botass: "Francijā apdzīt būs grūti, favorīte ir "Ferrari" komanda"

Juris Grīns
Juris Grīns

Botass: "Francijā apdzīt būs grūti, favorīte ir "Ferrari" komanda"
Valteri Botass
Foto: AFP/Scanpix

"Mercedes" piloti Lūiss Hamiltons un Valteri Botass arī šonedēļ varētu būt spiesti sacīkstēs startēt ar vecās specifikācijas motoriem, kas krietni iedragātu viņu iespējas cīnīties par uzvaru Francijas "Grand Prix", tieši tāpat kā tas bija iepriekšējā posmā Kanādā.

Bažas par to, ka uzlabotais F1 motors vēl nav pietiekami izturīgs, lika komandai pieņemt lēmumu Kanādas posmā lietot tos pašus motorus, kas bija izmantoti iepriekš, kamēr ar uzlabotiem jaudas agregātiem ātrajā Monreālas trasē ieradās konkurējošās rūpnīcas. Rezultātā uzvaru izcīnīja "Ferrari" pilots Sebastians Fetels, kļūstot par jauno līderi pasaules čempionāta kopvērtējumā.

Lai gan jau šodien Pola Rikāra vārdā nosauktajā trasē norisināsies treniņbraucieni, "Mercedes" vadība arvien nav pieņēmusi lēmumu, vai likt startēt saviem pilotiem ar jaunajiem motoriem. Ja tā, potenciālās iespējas uzvarēt kļūtu lielākas, tomēr palielinātos arī risks izstāties un vēlāk saņemt starta vietu sodu par sezonā atļautā dzinēju skaita pārsniegšanu. Pretējā gadījumā izredzes finišēt būtu lielākas, bet uzvarēt - mazākas.

"Saprotams, ka mums ir jāizmanto kāds no jaunajiem motoriem, jo ar veco jau ir aizvadītas septiņas sacīkstes," skaidro Botass. "Mēs ļoti gribam braukt ar uzlaboto motoru, bet lēmums vēl jāpieņem."

Botass atzīst, ka "Mercedes" komanda šonedēļ atkal nav galvenā pretendente uz uzvaru: "Ņemot vērā to, ko redzējām Monreālā, "Ferrari" būs favorīte uz uzvaru gan kvalifikācijā, gan sacīkstēs. Ja gribam cīnīties par uzvarām, mums nepieciešami šādi tādi uzlabojumi motoram, tāpēc ceru, ka tie būs. Arī pašai mašīnai nepieciešami jauninājumi."

Pola Rikāra trasē F1 posms pēdējo reizi norisinājās 1990. gadā, līdz ar to pilotiem tā nav ļoti pazīstama. Botass šeit pēdējo reizi startēja 2010. gadā, kad piedalījās "F3 Euroseries" čempionātā. Viņš uzskata, ka apdzīšanas iespējas šonedēļ būs apgrūtinošas, bet labākās izredzes būs pēc "Mistral" taisnes, kas gan ir sadalīta ar bremzējošu līkumu.

"Uzskatām, ka apdzīt šeit būs diezgan grūti," saka Botass. "Ja mums nebūtu taisnes vidū izveidots līkums, iespējas būtu labākas. Ņemot vērā, ka trase ir tāda, kāda tā ir šobrīd, būs diezgan grūti, tāpēc kvalifikācijai būs īpaša nozīme."

Francijas "Grand Prix" programma:

DatumsSesijaSākums (LV)
22. jūnijsPirmais treniņš13:00
22. jūnijsOtrais treniņš17:00
23. jūnijsTrešais treniņš14:00
23. jūnijsKvalifikācija17:00
24. jūnijsSacensības17:10

Aplis Pola Rikāra trasē: