Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Reģistrēta jauna komanda "China F1 Racing Team"

Juris Grīns
Juris Grīns

Reģistrēta jauna komanda "China F1 Racing Team"
Foto: EPA/Scanpix

Pēdējo nedēļu laikā uzvirmojušas baumas par iespējamo jaunas komandas ienākšanu Formulā 1, bet šobrīd situācija attīstās tālāk un Lielbritānijā jau ticis reģistrēts uzņēmums "China F1 Racing Team Limited".

Lai gan jaunās komandas vadība ar publiskiem paziņojumiem nav nākusi klajā, Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) apstiprina, ka tai jautāts, vai ir atrodama brīva komandas vieta Formulā 1.

Tikmēr Lielbritānijas uzņēmumu reģistrā notikusi šobrīd iekļauts uzņēmums "China F1 Racing Team Limited". Tas gan nav dibināts no jauna - šādā nosaukumā pārsaukta firma, kas iepriekš bija zināma kā "Bronze Fortune Limited". Tās īpašnieks ir franču jurists Mišels Orts, kurš pats nodarbojies ar startēšanu sportskāru sacensībās Eiropā un Amerikā.

Lai gan vēl pirms dažām dienām FIA nevarēja apstiprināt, ka būtu bijusi konkrēta interese no kādas jaunas F1 komandas, šobrīd tās prezidents Žans Tods jau atklāj, ka pie viņa vērsusies kāda personu grupa, kas interesējusies par to.

Viņš arī apstiprina, ka jaunai komandai ienākt Formulā 1 tiks ļauts tikai tad, ja tā spēs sevi pierādīt kā nopietna kandidāte, spējot apliecināt, ka tai ir nepieciešamais finansējums un tehniskā bāze.

Tods arī norāda, ka ir ļoti maz ticama jaunas komandas ienākšana čempionātā jau 2018. gadā: "Būtu muļķīgi domāt, ka jaunu komandu var uztaisīt astoņu mēnešu vai pat īsākā laikā."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...