Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonens: "Visi runā par manām 300. sacīkstēm, bet mani tas neinteresē"

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonens: "Visi runā par manām 300. sacīkstēm, bet mani tas neinteresē"
Kimi Raikonens. Foto: Alfa Romeo Racing

Somu autosportistam Kimi Raikonenam šonedēļ Monako notiekošais posms būs jau 300. viņa F1 braucēja karjerā. Visā vēsturē par viņu pieredzējušāki šajā rādītājā ir tikai četri piloti - nākamais priekšā statistikas ailē ir Mihaels Šūmahers.

Šogad Raikonens aizvada savu 17. sezonu "Formulā 1" un nevar neatzīt, ka visā vēsturē ir maz sportistu, kas pasaules čempionātā startējuši tik ilgi. Pirmo sezonu viņš aizvadīja jau 2001. gadā, 2010. un 2011. gadā bija paņēmis pārtraukumu, bet tad atgriezās un ir redzams uz starta joprojām.

Runājot par šo zīmīgo notikumu, dalību 300. sacīkstēs, Raikonens savā vēsajā manierē atzīst, ka fakts kā tāds viņu maz interesē un daudz vairāk viņš domā par to, vai pēc neveiksmīgā posma Spānijā atkal izdosies sasniegt labu rezultātu.

"Visi runā par to, ka tās būs manas 300. sacīkstes, bet mani pašu vairāk interesē mūsu rezultāti," saka 2007. gada F1 čempions Raikonens. "Testi, kas notika Barselonā, bija nozīmīgi, lai mēs labāk varētu izprast savas problēmas, bet, ja godīgi, es nezinu, cik piemērota mūsu mašīna būs Monako ielām."

Raikonens punktus guva pirmajos četros posmos, bet Spānijas "Grand Prix" jau sākumā pieļāva kļūdu, zaudējot pozīcijas, tā arī neatgūstoties un šoreiz nefinišējot pirmajā desmitniekā. F1 kopvērtējumā viņš ir devītais.

Kimi Raikonens ir šī brīža pieredzējušākais aizvien aktīvais F1 pilots. Vairāk par viņu "Grand Prix" posmos dalību ņēmuši tikai Mihaels Šūmahers (308 reizes), Džensons Batons (309), Fernando Alonso (314) un Rubenss Barikello (326).

Izmantotie resursi:
FormulaSpy - Latest F1 & FE News

     [+] [-]

, 2019-05-23 09:22, pirms 5 gadiem
Tad jau Kimi kļūs par visu laiku sacīkstēm bagātāko F1 braucēju. Nākamo sezonu tik jānobrauc.

     [+] [-]

, 2019-05-23 10:48, pirms 5 gadiem
Visi runā! Visi! No Viļakas līdz Liepājai!