Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Jauno F1 trasi tomēr nesauks Sennas vārdā

Juris Grīns
Juris Grīns

Jauno F1 trasi tomēr nesauks Sennas vārdā
Riodežaineiro F1 trases plāns. Foto: Motorsport.com

Lai gan šobrīd vēl nav oficiāli zināms, vai Brazīlijas "Grand Prix" izcīņa tiešām notiks Riodežainero, nevis Sanpaulu, līdzjutējiem jau atrādīts jaunās F1 trases plāns, un viss liecina, ka šī iecere ir nopietna.

Šonedēļ ASV konsorcijs "Rio Motorsports" paziņoja, ka ir uzvarējis konkursā par tiesībām būvēt jauno F1 trase. Tā tiks celta uz zemes, kas līdz šim izmantota militārām vajadzībām, bet uz nākamajiem 35 gadiem nodota izmantošanai autosporta sabiedrībai.

Nesen ievēlētais Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru pirms kāda laika jau paziņoja, ka dažādu apsvērumu dēļ tiks mainīta šajā valstī notiekošā F1 posma norises vieta, un jau nākamgad sacensības risināsies Riodežainero. Tiesa, tagad izplatījusies informācija, ka nākamgad tās tomēr vēl notiks līdzšinējā mājvietā Sanpaulu, bet uz Rio pārcelsies 2021. gadā.

Šobrīd gan vēl nav pilnīgas skaidrības par šo jautājumu, jo Sanpaulu pilsētas vadība beidzot ir gatava sniegt savu atbalstu, lai Brazīlijas "Grand Prix" arī turpmāk notiktu Interlagosas trasē. Tiesa, tā kā Riodežainero jebkurā gadījumā tiks būvēta jaunā trase, tā būs nopietna konkurente uz vietu F1 kalendārā.

"Rio MotorPark" dizaina veidošanā piedalījies pazīstamais trašu arhitekts Hermans Tilke, kurš savu roku pielicis faktiski visu mūslaiku F1 trašu radīšanā. Zināms arī, ka trase tomēr netiks nosaukta Airtona Sennas vārdā, kā to sākotnēji teica Brazīlijas prezidents, taču par godu leģendārajam pilotam tiks nodēvēts viens no sektoriem.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...