Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vēbers: "Šūmahers pēc atgriešanās nespēja pierast pie jaunajām mašīnām"

Juris Grīns
Juris Grīns

Vēbers: "Šūmahers pēc atgriešanās nespēja pierast pie jaunajām mašīnām"
Mihaels Šūmahers. Foto: Motorsport.com

Septiņkārtējais F1 pasaules čempions Mihaels Šūmahers, atgriežoties sacīkstēs 2010. gada sezonā, nespēja pierast pie jaunās paaudzes mašīnām un to tehnoloģijām, tādēļ panākumus vairs neguva, uzskata viņa ilggadējais menedžeris Vilijs Vēbers un kādreizējais "Ferrari" galvenais dizaineris Džons Barnards.

Šūmahers karjeru noslēdza 2006. gadā, kad bija aizvadījis daudzas panākumiem bagātas sezonas "Ferrari" sastāvā, bet 2010. gadā vēl uz trim sezonām atgriezās sacīkstēs, nu jau pārstāvot jaunizveidoto "Mercedes" komandu. Šo trīs sezonu laikā leģendārais sportists tikai vienreiz kāpa uz pjedestāla, bet uzvaras vairs neguva.

Barnards atceras, ka savulaik Šūmahers savu mašīnu regulējis citādi nekā pārējie piloti: "Viņš gribēja, lai mašīnas priekša spēj asi iegriezties līkumā un viņam tikai būtu jāpieskata, kas notiek ar aizmuguri. Visi citi teica, ka viņiem tā nepatīk, jo aizmugure tad mēdz izslīdēt."

Savukārt pēc atgriešanās F1 pasaules čempionātā, Šūmahers bija spiests braukt ar citādi veidotu mašīnu, tāpēc nereti komandas biedrs Niko Rosbergs bija ātrāks. Tobrīd "Mercedes" formulām aizmugurējā daļa bija kļuvusi daudz stabilāka, ko Rosbergs spēja lieliski izmantot savā labā, kamēr Šūmaheram bijis grūti pierast pie tāda pilotēšanas stila.

"Bieži viņš pat tuvu nebija tik ātrs kā Niko, un man uzreiz šķita, ka tas ir savādi un jābūt kaut kādam iemeslam, kāpēc tā ir," atceras Barnards.

Barnardam piekrīt kādreizējais Šūmahera menedžeris Villijs Vēbers: "Es to izskaidroju par 100 procentiem tieši tāpat. Mihaelam vienmēr bija mašīnas, kas noregulētas tieši viņa braukšanas stilam, bet no "Mercedes" viņš to nedabūja. Jaunās mašīnas bija attīstījušās citā virzienā, un Mihaelam uz šīm tehnoloģijām vairs nebija tādas ietekmes kā "Benetton" un "Ferrari" laikos. Tās bija savādākas tehnoloģijas un cita pilotu paaudze, lai arī Mihaels, kā vienmēr, bija lieliskā formā."

Izmantotie resursi:
grandpx.news