Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels nepiekrīt līgumam ar "Ferrari" un iegādājas simulatoru

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels nepiekrīt līgumam ar "Ferrari" un iegādājas simulatoru
Sebastians Fetels. Foto: Scuderia Ferrari

Četrkārtējais F1 pasaules čempions Sebastians Fetels ir noraidījis "Ferrari" piedāvāto līgumu uz 2021. gada sezonu, un komanda jau uzrunājusi vairākus potenciālos vācu sportista aizvietotājus. Vēl gan pastāv iespēja, ka abām pusēm izdosies vienoties.

Fetelam līgums ar "Ferrari" beigsies šī gada izskaņā, bet jau kādu laiku tiek runāts, ka pilots komandu varētu pamest. Šobrīd norit pārrunas par iespējamo kontrakta pagarināšanu, un "Ferrari" vadība esot piedāvājusi sportistam startēt sastāvā vēl arī nākamajā sezonā.

Itāļu izdevums "La Gazetta dello Sport" vēsta, ka "Ferrari" par nākamo gadu ir gatava Fetelam maksāt 12 miljonus eiro. Neoficiāli zināms, ka šobrīd Fetela alga sastāda aptuveni 40 miljonus eiro ik gadu. Vācietis arī neesot mierā ar to, ka līgums tiek piedāvāts tikai uz vienu gadu, jo viņš vēlas saistības vismaz nākamo divu gadu garumā.

Tāpat tiek ziņots, ka "Ferrari" jau sākusi meklēt Fetelam aizvietotāju, un kandidātu sarakstā šobrīd esot trīs sportisti - tie ir pašlaik "Renault" startējošais Daniels Rikjardo, "McLaren" pilots Karloss Sainss, kā arī Antonio Džovinaci, kurš pārstāv "Alfa Romeo".

Ar otru savu pilotu Šarlu Leklēru, kurš komandai pievienojās vien pērn, jau gada nogalē "Ferrari" pagarināja līgumu uz nākamajām piecām sezonām.

Pa to laiku Fetels ir iegādājies sacīkšu simulatoru, kas jau piegādāts viņam uz mājām. Acīm redzot, titulētais pilots nolēmis iet savu gados jaunāko sāncenšu pēdās un arī izmēģināt spēkus sporta datorspēlēs, tāpēc, iespējams, jau pavisam drīz arī viņu varēsim redzēt uz starta kādās virtuālajās sacīkstēs. Ar tām jau aizraujas gan Leklērs, gan vairāk citi F1 piloti.

Izmantotie resursi:
Season start for early July moves forward with...

     [+] [-]

, 2020-04-22 14:53, pirms 4 gadiem
Nu tomēr Fetela cena pilotu tirgū ir nokritusi pēc pagājušās sezonas. Nu nav viņš to 30 miljonu vērts. Kaut kur runājot ka arī Alonso ir kandidāts uz vietu Ferrari komandā

     [+] [-]

, 2020-04-22 15:42, pirms 4 gadiem
12mio$ par sezonu ir ļoti labs cipars, es pat nedotu vairāk kā 10mio$ un klāt dotu pŗēmijas par uzvarām. Pie tam, jāņem vērā, ka jaunie noteikumi ir pārcelti uz 2022.sezonu, tātad, Feteļš varētu palīdzēt Leklerkam ar saviem regulējumiem, lai maksimāli pačakarētu Mercedes dzīvi.
Citādi nav nekāds noslēpums, ka Feteļš no autiņu attīstības neko nesajēdz, priekš tam viņam bija Webers, pēc tam Raikonens, un arī vēsture pierādīja, ka pie vienādiem apstākļiem gan 2014.gadā (sākās turbo ēra), gan 2019.gadā (būtiski mazāks piespiedēj spēks) Feteļš tika samazgāts no komandas biedru puses + 2019.gadā tikai komandu pavēles atļāva arī kāpt uz pjedestāla, kas maksāja Ferrari pilotiem tikt kopvērtējumā top3 pozīcijā, un ko pēc pilnas programmas izmantoja Verstapens. Ja vēl 2019.gada Singapūras GP uzdāvinātā uzvara, jo lai ko stāstīs jebkādi spečuki un sazvērestības ticēji, Leklēram tika atņemta Singapūras GP uzvara, tad līdzīgi kā 2014.gadā, būtu palicis bez uzvarām.

     [+] [-]

, 2020-04-22 15:43, pirms 4 gadiem
lamnis rakstīja: Nu tomēr Fetela cena pilotu tirgū ir nokritusi pēc pagājušās sezonas. Nu nav viņš to 30 miljonu vērts. Kaut kur runājot ka arī Alonso ir kandidāts uz vietu Ferrari komandā
Alonso būtu super uz vienu gadu paņemt, bet arī Sainzs un Rikijs ir labi varianti. Dēļ mazajām kļūdiņām, ko Leklērs turpina pieļaut viņam būtu problēmas ar jebkuru no trijiem.

     [+] [-]

, 2020-04-22 17:43, pirms 4 gadiem
Uzskatu, ja jaizvēlas 12 ļimus dot Sebam vai Saincam, tad es izvēlētos Saincu.

Saincs ir jaunāks, arī motivācija ir krietni lielāka nekā Sebam