Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonens: "Šosezon katrās sacīkstēs ātrākais var būt kāds cits"

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonens: "Šosezon katrās sacīkstēs ātrākais var būt kāds cits"
Kimi Raikonens
Foto: AP/Scanpix

F1 veterāns Kimi Raikonens atzīst, ka pēc aizvadītajiem 2018. gada sezonas pirmajiem trim posmiem ir neiespējami pateikt, kāds šobrīd ir spēku samērs čempionātā. "Ferrari" pilots atzīst, ka katrās sacensībās vietu izkārtojums var būt krasi atšķirīgs un atzīst, ka tas nebūt nav slikti.

"Pajautājiet to jebkuram - ir diezgan grūti sniegt atbildi uz šo jautājumu," atzīst Raikonens, kuram tika jautāts par šī brīža spēku samēriem "Formulā 1". "Ķīnā rezultāti bija lielā mērā atkarīgi no tā, kuram tobrīd bija labākas riepas nekā citiem. Tas ļoti ietekmē visu, tāpat kā daudz ko šajā ziņā paveica drošības mašīna."

Austrālijā un Bahreinā uzvarēja Raikonena komandas biedrs Sebastians Fetels, taču samērā atšķirīgos apstākļos. Ķīnā, lielā mērā pateicoties arī apstākļu sakritībai, triumfēja Daniels Rikjardo no "Red Bull" vienības. Lai gan pašreizējā čempionu komanda "Mercedes" nav lēna un pretendē uz uzvarām, šogad tai vēl nav izdevies finišēt pirmajā vietā, lai gan dažreiz daudz līdz tam nav trūcis.

Raikonens saka: "Ja vērtējam tīro ātrumu, kad visi sacīkstēs brauc ar vienādām riepām... ir grūti, ļoti grūti pateikt. Un es domāju, ka tā ir labi, jo visiem ir interesanti skatīties, neviens nezina, kā būs. Visi gribētu zināt, bet neviens nezina, jo katrās sacīkstēs ātrāki ir citi piloti. Nelielas ātruma atšķirības rada lielas atšķirības rezultātos. Ir jāpagaida un jāpaskatās, kā tas beigsies. Katru posmu var būt citādāk, daudz kas atkarīgs no tā, kādas riepas tobrīd pilots izmanto."

Šobrīd F1 kopvērtējumā pirmie pieci piloti iespraukušies 24 punktu robežās, Raikonens ir piektais, taču skaidrs, ka situācija var krasi mainīties jau pēc nākamā posma.

Izmantotie resursi:
thecheckeredflag.co.uk

Kuras komandas pilots uzvarēs 2018. gada F1 čempionātā?

  • 53

  • 2

  • 13