Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" ar jauno sacīkšu auto pirmo reizi startēs vien Barselonā

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" ar jauno sacīkšu auto pirmo reizi startēs vien Barselonā
Foto: AFP/Scanpix

"McLaren" vadītājs Eriks Buljē atklāj, ka uz drīzumā gaidāmo posmu Spānijā komanda ieviesīs mašīnas uzlabojumus, kuriem bija jābūt gataviem jau uz sezonas pirmajām sacensībām. Viņš arī atklāj, ka līdz šim faktiski startēts ar uzlabotu pērnā gada modeli.

Nevienā no pirmajiem trim posmiem Fernando Alonso un Stofelam Vandūrnam nav izdevies kvalificēties pirmajā desmitniekā, kamēr sniegums sacīkstēs ir daudz labāks un punktus "McLaren" guvusi gan Austrālijā, gan Bahreinā un Ķīnā. Pa abiem piloti nopelnījuši jau 28 punktus, kas ir krietni labāks sezonas sākums nekā iepriekšējos gados, kad tika izmantoti "Honda" dzinēji.

Buljē cer, ka sportistu rezultāti kļūs vēl labāki sākot ar aiznākamo F1 posmu, kas 13. maijā notiks Barselonā.

"Mūsu patiesā 2018. gada sacīkšu mašīna būs redzama Spānijā, un mēs ļoti ceram, ka tā būs tāda, kādu mēs to gribējām redzēt," viņš saka. "Mašīna, ar ko startējam tagad, ir tikai puse no plāna, un nav tā, ka mēs nebūtu piepildījuši mērķus, ko ar to cerējām sasniegt. Tajā pašā laikā esam aizkavējušies uzlabojumu izstrādē, kas nozīmē, ka mašīna, ar kādu startēsim Barselonā, būs tāda, ar kādu vajadzēja ierasties jau uz pirmo posmu Austrālijā. Patiesībā šobrīd startējam ar pagājušā gada mašīnas evolūcijas versiju, nevis jauno auto. Ceram, ka šis auto būs tāds, kādu esam gaidījuši."

Komandas vadītājs neslēpj, ka pirmie posmi sarūpējuši gana daudz rūpju, jo pilotiem nav tikusi dota mašīna, ar ko cīnīties par pjedestāliem.

"Ir tā, kā ir," saka Buljē. "Mēs zinājām, ka tā būs un atlika tikai izdarīt visu iespējamo pēc iespējas labāk. Līdz šim mums ir veicies, un mēs esam izmantojuši sev dotās iespējas, jo abi piloti nopelnījuši iespējami daudz punktus. Ir sarūgtinoši redzēt, ka sacīkstēs mums ir labs ātrums, bet aizvien to nespējam "atslēgt" kvalifikācijas režīmā."

Izmantotie resursi:
thecheckeredflag.co.uk

  -1 [+] [-]

, 2018-04-22 10:36, pirms 6 gadiem
Ralfs Šūmahers brauks?

  -1 [+] [-]

, 2018-04-22 12:16, pirms 6 gadiem
Mika Hakkinenes