Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonenu sadusmo jautājums par motivācijas trūkumu

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonenu sadusmo jautājums par motivācijas trūkumu
Raikonens sniedz autogrāfu līdzjutējam Ķīnā
Foto: AFP/Scanpix

Kimi Raikonens ar nepatiku reaģējis uz žurnālistu jautājumiem par to, vai viņam gadījumā nav beigusies motivācija startēt F1 sacīkstēs un tādēļ šogad netiek uzstādīti labi rezultāti.

Par to, ka Raikonena rezultāti bieži vien atkarīgi no viņa garastāvokļa, presē spekulēts jau gadiem ilgi. Šogad viņš atgriezās "Ferrari" sastāvā, taču pagaidām neko iepriecinošu nav parādījis, turklāt regulāri zaudē komandas biedram Fernando Alonso. Ķīnas "Grand Prix" finišā abus šķīra nepilna minūte.

"Es nesaprotu, no kurienes šīs lietas atkal un atkal uzpeld," Raikonens dusmīgi komentē ziņas vācu presē par viņa motivācijas trūkumu. "Ja es nebūtu motivēts, noteikti nebūtu šeit un pavisam noteikti neatbildētu uz jūsu jautājumiem. Esmu šeit jau pietiekami ilgi, lai saprastu, ka reizēm tā vienkārši notiek."

Raikonens gan nespēj izskaidrot, kur tieši slēpjas problēma.

"Sacīkstē es vienkārši biju pārāk lēns," saka soms, atceroties notikumus sacensībās Šanhajā, kur tika gūta astotā vieta. "Un nav nekādas vienas lielas problēmas, ko mēs būtu atklājuši. Iespējams tas ir saistīts ar manu braukšanas stilu, trasi, kā arī gaisa un asfalta temperatūru."

Jaunais "Ferrari" F1 komandas vadītājs Marko Matiači tikmēr noliedzis izskanējušās spekulācijas par to, ka Raikonena pārinieks Alonso jau šobrīd domā par aiziešanu uz citu vienību. Tāpat viņš nenoliedza, ka varētu veikt izmaiņas komandas iekšienē, pagaidām gan neko nekonkretizējot.

"Sākumā man jāpaskatās, kas šajā komandā ir labs," viņš saka. "Es varu veikt kādas izmaiņas, taču tikai tad, ja tas dos stingru pievienoto vērtību. Jo šī komanda ir lieliska! Mans uzdevums ir darīt visu, lai tās nākotne būtu pienācīga."

Raikonena labākais rezultāts līdzšinējos četros posmos ir Austrālijā gūtā septītā vieta, bet kopvērtējumā soms ir vien divpadsmitais. Alonso pa to laiku ticis pie viena pjedestāla par trešo vietu Ķīnā un ir trešais arī pilotu ieskaitē kopvērtējumā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

     [+] [-]

, 2014-04-22 10:06, pirms 10 gadiem
neatkarīgi no iemesliem, ja šī tendence turpināsies, tad viena vieta sarkanajos nākošgad atkal būs atkal brīva. Nu nav Kimi realizējis savu potenciālu un tas pats tituls viņam iekrita klēpī pateicoties Hamiltona nerviem un reset nospiešanai uz stūres.

  +2 [+] [-]

, 2014-04-22 10:28, pirms 10 gadiem
es tā neteiktu 2003 gadā Raikkonenam nepaveicas kads viņš aizvadīja ļoti stabilu sezonu un tikai beigās par 2 punktiem atpalika no M.Šumahera un 2005.gadā kad viņš un Mclaren bija pārliecinoši ātrākie gandrīz tik ātri kā šobrīd Mercedes viņš daudz izstājas tehnisku ķibeļu un par čempionu kļuva Alonso jo bija kad raikkonens izstājas Alonso uzvar un tas bij tikai normāli ka 2007gadā viņam pēc 2 neveiksm'm beidzot paveicas tāds ir sports

  +1 [+] [-]

, 2014-04-22 11:13, pirms 10 gadiem
magic_andris87 rakstīja: es tā neteiktu 2003 gadā Raikkonenam nepaveicas kads viņš aizvadīja ļoti stabilu sezonu un tikai beigās par 2 punktiem atpalika no M.Šumahera un 2005.gadā kad viņš un Mclaren bija pārliecinoši ātrākie gandrīz tik ātri kā šobrīd Mercedes viņš daudz izstājas tehnisku ķibeļu un par čempionu kļuva Alonso jo bija kad raikkonens izstājas Alonso uzvar un tas bij tikai normāli ka 2007gadā viņam pēc 2 neveiksm'm beidzot paveicas tāds ir sports
2005. gadā MCL varbūt bija ātrākā, bet arī pati trauslākā mašīna, kuru Kimi ar savu braukšanu vēl papildus kāva nost. Tajā gadā tituls nespīdēja. 2003 - jā tas nedaudz cits gadījums.

     [+] [-]

, 2014-04-22 15:00, pirms 10 gadiem
Stulbie zurnaalisti!
Un beidzat spriest par Kimi tituliem, ta jau var ikvienam atrast iemeslu kaapeec vins ir uzvareejis un patiesiibaa to nav pelnijis!

Kimi the best

  +1 [+] [-]

, 2014-04-22 15:09, pirms 10 gadiem
xZ rakstīja: 2005. gadā MCL varbūt bija ātrākā, bet arī pati trauslākā mašīna, kuru Kimi ar savu braukšanu vēl papildus kāva nost. Tajā gadā tituls nespīdēja. 2003 - jā tas nedaudz cits gadījums.
Nu spīdēja gan, ja vien nebūtu tās ķibeles katrā otrajā posmā, jo, ja nekas neplīsa, tad bija ātrākais.