Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kubica: "Es nenožēloju, ka atgriezos F1"

Juris Grīns
Juris Grīns

Kubica: "Es nenožēloju, ka atgriezos F1"
Roberts Kubica. Foto: ROKiT Williams Racing

Neskatoties uz vājo sniegumu sacīkstēs Austrālijā, kur pirms nepilnas nedēļas sākās jaunā F1 pasaules čempionāta sezona, Roberts Kubica nenožēlo, ka pieņēmis lēmumu atgriezties šajā sportā. Poļu autosportists cer, ka dažu sacensību laikā viņa sniegums uzlabosies.

Kubica atgriezies "Formulā 1" pēc astoņu sezonu izlaišanas, jo savulaik guva smagu rokas traumu. Tikmēr "Williams" komanda, ka sportists pārstāv, šo sezonu uzsākusi vāji sagatavojusies, jo uz testiem laikus netika pabeigts jaunais sacīkšu spēkrats. Austrālijas posmā Kubica bija pārliecinoši lēnākais trasē, taču atgriešanos nenožēlo.

"Es nenožēloju, ka atgriezos, jo galu galā šo lēmumu pieņēmu pēc sešas nedēļas ilgām pārdomām," saka Kubica. "Es apzinājos, ka atgriezties čempionātā, kur konkurence ir tik liela, būs milzīgs izaicinājums. Zināju arī, ka "Williams" komandai var neklāties viegli. Nebiju gan paredzējis, ka uz Austrāliju būs jādodas tik slikti sagatavotam. Šeit nav runa par fizisko sagatavotību, bet gan to, ka nebija iespējas pietiekoši daudz pabraukt trasē. Pirms testiem uzskatīju, ka tās dienas, ko pavadīšu Barselonā, būs vissvarīgākās man kā pilotam visu aizvadīto astoņu gadu laikā, jo pirms tam pa pusei dzīvoju slimnīcā un nespēju pat pastaigāt. Diemžēl Barselonā viss negāja tik labi, kā gribējām. Tas mani nostādīja grūtā situācijā, bet kaut kā tam jātiek pāri - cerams, līdz posmam Bahreinā vai pēc vēl pāris sacīkstēm. Tāpēc domāju, ka nevaru nožēlot izvēli. Lai arī Austrālijā bija grūtības, sacensību izbaudīju. Varbūt tas ir tādēļ, ka zinu, kam esmu izgājis cauri un atgriezies. Es neesmu emocionāls cilvēks, bet pēc finiša man bija sajūta, ka tas ir liels panākums."

Jau pirmajā līkumā sadursmē ar Pjēra Gaslī "Red Bull" formulu Kubica pazaudēja priekšējo antispārnu, taču tā bija tikai daļa no neveiksmēm.

"Kad ierados uz starta, secināju, ka nevaru redzēt starta gaismas, jo tās aizsedza Karlosa Sainsa mašīnas aizmugurējais antispārns," skaidro Kubica. "Varēja saskatīt tikai vienu iedaļu, tāpēc formulu nācās pārvietot pa kreisi, kas izraisīja zināmu panikas brīdi. Trešajā aplī es vēl arī pazaudēju vienu no spoguļiem."

Čempionāta nākamais posms norisināsies nākamās nedēļas nogalē, 31. martā

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2019-03-22 12:14, pirms 5 gadiem
Nekādas starpības nav, vai viņš tur vizinās vai nē.