Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hilkenbergs: "Arī šosezon riepas būs jātaupa"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hilkenbergs: "Arī šosezon riepas būs jātaupa"
Niko Hilkenbergs
Foto: Sipa USA/Scanpix

Lai gan šogad Formulā 1 redzēsim jaunas riepas, kas nedils tik strauji kā bijis līdz šim, vācu autosportists Niko Hilkenbergs uzskata, ka tas aizvien būs būtisks faktors, kas ietekmēs sportistu iespējas braukt ar pilnu jaudu visu sacīkšu laiku.

Šogad "Pirelli" speciālisti izgatavojuši daudz platākas F1 riepas, kas arī var lepoties ar lielāku izturību pret nodilšanu, tātad teorētiski ar tām jāspēj pabraukt ātrāk ilgākā laika posmā. Lai gan šajā jomā gaidāmi uzlabojumi, "Renault" komandas jaunpienācējs Hilkenbergs uzskata, ka aizvien nāksies domāt par gumijas taupīšanu.

Jautāts par to, vai šogad riepas pilotiem ļaus braukt agresīvāk, Hilkenbergs saka: "Iespējams, tomēr es domāju, ka aizvien nebūs iespējams braukt ar pilnu jaudu nepārtraukti, jo tas var nelāgi atmaksāties."

Hilkenbergs ir viens no nedaudzajiem šī brīža F1 pilotiem, kuriem bijusi iespēja sacīkstēs pabraukt ar riepām, kas dilst ļoti lēni - 2015. gadā viņš startēja Lemānas 24 stundu sacensībās, kur tika izmantotas "Michelin" riepas.

"Es biju pārsteigts," viņš neslēpj. "Kad sāku testēt "Porsche" prototipu, kā arī vēl pirmajās sacīkstēs Spā-Frankošampas trasē man tās nācās apgūt. Sākumā trūka ātruma, jo braucu saudzīgi, tāpēc, ka biju pieradis pie "Pirelli" riepām. Kad ar tām brauc un paslidinies, kādā brīdī tas liek zaudēt ātrumu, kamēr ar Lemānas mašīnu tā nebija. Bija jāiet uz pilnu banku, lai uzrādītu labu rezultātu. Pārsteidzošākais bija tas, ka šādi braukt varēja pilnīgi visu laiku, bez pārtraukumiem."

Lai gan arī šajā sezonā riepas aizvien nāksies taupīt, Hilkenbergs atzīst, ka jaunie spēkrati braukšanas ziņā ir daudz aizraujošāki: "Sajūtas ir līdzīgas kā iepriekšējās sezonās, bet mašīna ir daudz ātrāka. Lielāks piespiedējspēks nozīmē, ka līkumos var pabraukt lielākā ātrumā, var vēlāk bremzēt. Tas, ka var braukt ātrāk, pilotam ir patīkami."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...