Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

"McLaren'': "Jaunie uzlabojumi mūs Austrālijā padarīs par sekundi ātrākus''

"McLaren'': "Jaunie uzlabojumi mūs Austrālijā padarīs par sekundi ātrākus''
Luiss Hamiltons un Džensons Batons
Foto: AFP/Scanpix
07:55
F1, F-1 2011, Austrālijas GP, kvalifikācija
Sebastien Vettel
2.25
08:50
F1, F-1 2011, Austrālijas GP
Sebastien Vettel
1.80

Īsi pirms jaunās F1 sezonas sākuma ''McLaren'' komandas vadītājs Martins Vitmāršs paziņojis, ka komanda Austrālijā izmantos vienkāršāku izplūdes sistēmu un jaunu grīdu.

Pēc aizvadītajiem F1 testiem ''McLaren'' komandas braucēji atzina, ka šobrīd viņi ir lēnāki par saviem galvenajiem konkurentiem. Ja paskatāmies uz testos veiktajiem kilometriem, tad ''McLaren'' neatrodas augšgalā, ko arī atzīmēja komandas piloti - ''Man nepatīk tas, ka testos mēs nenobraucam tik daudz apļu, kā konkurenti. Lai būtu tikpat ātri, cik ''Red Bull'' un ''Ferrari'', vai arī nākamās divas komandas, jāiegulda daudz darba,'' pēc vieniem no testiem teica Džensons Batons.

Lai vai kā, bet komanda cer, ka, izmantojot vienkāršāku izplūdes sistēmu un jaunu grīdu, ''McLaren'' formula varētu kļūt par sekundi ātrāka. ''Neesmu apmierināts ar testos redzēto formulas uzticamību,'' saka Martins Vitmāršs. ''Esam veikuši dažas nopietnas izmaiņas, kuras redzēsim jau Austrālijā. Protams, pastāv risks, taču uzskatu, ka šobrīd tas ir pareizākais risinājums. Ceru, ka risks attaisnosies un mēs Austrālijā būsim daudz konkurētspējīgāki.''

''Mums formulai būs pilnīgi jauna grīda un izplūdes sistēma. Tāpat arī vēl sekos daudzi sīki uzlabojumi. Jaunā grīda? Tā būs vienkāršāka nekā iepriekšējā. Uzskatu, ka šī mums būs ļoti darbietilpīga nedēļas nogale, taču ceru, ka jaunie uzlabojumi mūs padarīs par apmēram sekundi ātrākus. Protams, tas nav pats labākais, ko darīt pēc testiem (mainīt grīdu un izplūdes sistēmu), taču uzskatu, ka šoreiz tas ir pareizākais lēmums. Neko negribu prognozēt, bet mūsu mērķis parasti ir uzvarēt sacīkstes. Nesaku, ka uzvarēsim, bet noteikti centīsimies to izdarīt,'' tā Vitmāršs.

Izmantotie resursi:
www.autosport.com


, 2011-03-22 11:29, pirms 13 gadiem
Sekundi bez testiem nav reāli nomest. Arī Mercedes GP minēja par sekundi nost ar jaunajiem uzlabojumiem, bet galu beigās pat ar pilnām 4ām dienām izdevās iegūt pusi no cerētā.
, 2011-03-22 11:31, pirms 13 gadiem
gadu no gada mainot kaut ko noteikumos utt noved pie taa ka reti kura komanda spej but stabila gadus 3-5 pec kartas.Neticas ari ka izmaksas kaut kur mazinas pie tam manaa skatijumaa F1 ir taa teikt rakjesu zinatne un tur vajadzetu sasniegt visadus brinumus nevis ik pa laikam iet atpakal 90to gadu sasniegumos
, 2011-03-22 11:42, pirms 13 gadiem
Liels risks makiem, bet kas cits atliek, vēl jau uzlabojumi nav pārbaudīti dzīvē, liekas viņiem būs diezgan smags sezonas sākums.
, 2011-03-22 13:46, pirms 13 gadiem
Karalis Lauva rakstīja: Sekundi bez testiem nav reāli nomest. Arī Mercedes GP minēja par sekundi nost ar jaunajiem uzlabojumiem, bet galu beigās pat ar pilnām 4ām dienām izdevās iegūt pusi no cerētā.
navjau tie inzinieri ar pirkstu taisiti, jebkadas mahinacijas ap formulu vispirms tiek simuletas virtualaja vide un tikai tad tiek kautkas mainits. nav jau ta, ka komanda uztaisa jaunu antisparnu, palaiz trase un satraukti gaida, ka bus mainijies aplu laiks. pirms katra masinas uzlabojuma veiksanas, tas tiek simulets virtualaja vide un diezgan precizi ir nosakams kads no ta bus labums.
mes dzivojam 21 gadsimta, F1 viss tiek simulets. lai ari ka citi par to nesmiknatu, pat katru trasi piloti apgust ar ''datorspelu''(simulatora) palidzibu.
, 2011-03-22 17:21, pirms 13 gadiem
Aziet jaunais ogļu izpūtējs, pacels katliņu nebijušos augstumos
, 2011-03-22 17:56, pirms 13 gadiem
jaunā grīda no finiera un izplūdes sistēma nevis jauna, bet gan vispār noņemta.
ja nopietni, tad lai arī ko komandu vadītāji teiktu par uzlabojumiem, kas ļautu kļūt sekundi ātrākiem, dabā nekā ar aci uztverams ātruma pieaugums nav bijis.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.