Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Renault" rezervē pieņem krievu pilotu un mērķē uz piekto vietu Konstruktoru kausā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Renault" rezervē pieņem krievu pilotu un mērķē uz piekto vietu Konstruktoru kausā
Jaunais "Renault R.S.17" modelis
Foto: f1fanatic.co.uk

Otrdien jauno 2017. gada F1 modeli prezentēja "Renault" komanda, kas uzstādījusi mērķi ar Niko Hilkenberga un Džoljona Palmera palīdzību izcīnīt piekto vietu Konstruktoru kausā. Tikmēr par komandas rezervistu kļuvis krievs Sergejs Sirotkins.

F1 pasaules čempionātā "Renault" piedalījās jau pērn, taču startēja ar šasiju, ko vēl veidojusi "Lotus" komanda, kas bija plānojusi tajā iemontēt "Mercedes" dzinēju. Augsti rezultāti pērn līdz ar to izpalika, bet "R.S.17" ir pirmais sacīkšu auto, ko komanda pēc atgriešanās radījusi pati.

"Šī ir pirmā mašīna, ko mūsu rūpnīcas Enstounā un Virī plānojušas un attīstījušas no nulles, un mēs esam gandarīti par darba augļiem," prezentācijā sacīja "Renault Sport Racing" prezidents Žeroms Stols. "Šī ir skaista mašīna. Mūsu 2017. gada mērķi ir skaidri - gribam spert noteiktu, redzamu soli uz priekšu savā sniegumā un rezultātos. Mērķējam uz piekto vietu Konstruktoru kausā."

Tikmēr "Renault" komandas tehniskās nodaļas vadītājs Bobs Bels prognozē, ka šo F1 bolīdu, kas veidoti atbilstoši jaunajiem noteikumiem, veiktspēja šogad palielināsies par aptuveni pieciem procentiem, kā arī tie būs grūtāk vadāmi. Savukārt "Renault Sport Racing" izpilddirektors Sirils Abitebouls prezentācijā piekrita Stola teiktajam, ka mērķis ir piektā vieta komandu ieskaitē, bet norādīja, ka, lai to sasniegtu, nepieciešams regulāri finišēt punktos, kas esot mērķis gan komandai kopumā, gan katram pilotam individuāli.

Šogad komandu turpinās pārstāvēt Džoljons Palmers, kurš aizvadīs otro sezonu Formulā 1, kā arī jaunpienācējs, līdzšinējais "Force India" braucējs Niko Hilkenbergs.

"Niko pievienojas mums, būdams pieredzējis un talantīgs braucējs," saka Abitebouls. "Gaidām no viņa labu sniegumu jau sākot ar pirmo dienu un esam pārliecināti, ka tā arī būs. Džoljons aizvadīja stabilu debijas sezonu, attīstoties un parādot labu sniegumu. Viņa gadījumā gaidām šīs izaugsmes turpināšanos. Šī būs tikai otrā sezona mūsu ilgtermiņa plānā, uz brīnumiem neceram, bet mums ir skaidrs, kur vēlamies būt."

"Renault" komandā īpašā padomnieka amatā ir pievienojies četrkārtējais F1 čempions Alēns Prosts, savukārt par vienības rezerves pilotu kļuvis krievu autosportists Sergejs Sirotkins, kurš iepriekš ietilpa "Renault" attīstības programmā.

Izmantotie resursi:
Formula 1®