Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" nebiedē vairāku inženieru zaudēšana, cerības uz jauno darba stilu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" nebiedē vairāku inženieru zaudēšana, cerības uz jauno darba stilu
Foto: Digitale/Scanpix

"Ferrari" komanda ir zaudējusi dažus ļoti spēcīgus inženierijas speciālistus, tomēr tas neietekmēs rezultātus, uzskata itāļu rūpnīcas prezidents Serdžio Markione. Jau kopš pagājušās vasaras leģendārā komanda esot pilnībā mainījusi savu darba stilu, cerībā atgriezties cīņā par uzvarām.

2016. gadā "Ferrari" neizdevās izcīnīt nevienu uzvaru un daudzi uzskata, ka šobrīd "sarkanie" ir gana mācījušies no pagātnes kļūdām, tās novērsuši un šosezon atgriezīsies F1 sacīkstēs ar daudz lielākiem panākumiem nekā pēdējos gadus. Markione apstiprina, ka jau pagājušajā vasarā tika sāktas būtiskas izmaiņas komandas darba stilā, kam vajadzētu nest rezultātus jau šogad.

"Kopš augusta esam mainījuši veidu kā strādājam," intervijā vācu "Auto Bild" stāsta Markione. "Tagad naudu un resursus investējam pareizajās jomās."

Tikmēr nesen "Ferrari" zaudēja tehnisko speciālistu Džeimsu Elisonu, kurš pēc sievas nāves atgriezies dzimtajā Lielbritānijā, kā arī galveno aerodinamikas speciālistu Dirku de Bīru, kurš pārgājis uz "Williams".

"Taisnība, esam zaudējuši dažus inženierus, ko negribējām zaudēt, bet tā notiek katrā komandā," atzīst Markione, sakot, ka "Ferrari" Elisonam īpašu aizvietotāju nemeklēs. "Mēs visi esam pietiekami ekipēti, lai nemeklētu supervaroni, kurš atrisinātu visas mūsu problēmas."

Tikmēr par sadarbības beigšanu ar "Ferrari" paziņojis tās līdzšinējais rezervists Žans-Ēriks Verņs. Bijušais "Toro Rosso" vienības pilots šobrīd ar panākumiem startē Formulā E, bet viņa vietā "Ferrari" rezervista lomā stājies itālis Antonio Džiovinaci.

Izmantotie resursi:
PaddockTalk :: F1, Formula 1, NASCAR, IndyCar,...