Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA atsavina "Ferrari" degvielas sistēmu

Juris Grīns
Juris Grīns

FIA atsavina "Ferrari" degvielas sistēmu
Foto: Scuderia Ferrari

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) uz laiku atsavinājusi "Ferrari" komandas degvielas sistēmu, lai veiktu pārbaudes un pārliecinātos par tās atbilstību tehniskajiem noteikumiem.

Nesen parādījās spekulācijas par to, ka "Ferrari" manipulē ar noteikumos atļauto degvielas iesmidzināšanas ātrumu, spējot panākt to, ka tehniskajiem tiesnešiem neredzamā veidā tas braukšanas laikā spēj palielināties. Ar to, ka komanda it kā atteikusies no šīs krāpšanās metodes, sākotnēji tika izskaidrots tās snieguma kritums Ostinas posmā, bet "Ferrari" vadība šādu apgalvojumu kategoriski noliedza.

Lai kliedētu baumas pavisam vai arī, tieši otrādi, atklātu "Ferrari" pārkāpumus, FIA ir atsavinājusi "Ferrari" degvielas sistēmu un veiks padziļinātu tās pārbaudi. Atsaucoties uz vācu izdevumu "Auto Motor und Sport", atsavināšana notikusi Brazīlijas posma nedēļas nogalē un izmeklēšana notiks FIA laboratorijās.

"Pārbaudīt "Ferrari" ir labākais, ko FIA var darīt," atzīst bijušais F1 pilots, tagadējais TV komentētājs un notikumu eksperts Marks Zūrers. "Manuprāt, tas ir tiešām labi, jo baumām ir jābeidzas. Mums nevajadzētu ļaut šai tēmai turpināties ziemas pārtraukumā. Savukārt, ja viņi kaut ko atradīs, "Ferrari" būs problēmas."

Izmantotie resursi:
grandpx.news