Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Eklstouns prognozē "Mercedes" aiziešanu no F1

Juris Grīns
Juris Grīns

Eklstouns prognozē "Mercedes" aiziešanu no F1
Bernijs Eklstouns. Foto: Motorsport.com

Kādreizējais F1 vadītājs Bernijs Eklstouns uzskata, ka pēdējās sezonās neuzveiktā "Mercedes" komanda pēc 2020. gada sezonas vairs nestartēs pasaules čempionāta. Tāpat viņš iesaka Lūisam Hamiltonam pēc nākamā gada karjeru beigt, jo, viņaprāt, "Ferrari" komandā britam klātos grūti.

"Mercedes" vienības vadītājs Toto Volfs neslēpj, ka šobrīd vēl nav pieņemts galīgais lēmums par to, vai komanda paliks F1 čempionātā uz 2021. gada sezonu, taču izteicies, ka šobrīd nav pamata bažām. Eklstouns uzskata, ka "Mercedes" jaunā vadība tomēr negribēs ilgāk palikt čempionātā.

"Ir notikušas pārmaiņas un jaunie vadītāji vairs nav tik entuziastiski noskaņoti par "Formulu 1" kā bija vecie," intervijā britu "Daily Mail" saka Eklstouns. "Pēc nākamās sezonas viņi domās, "esam izcīnījuši septiņus titulus, kāpēc gan vēl palikt šeit?" Ja es būtu Lūisa vietā, pie sevis domātu, "iegūšu vēl vienu titulu un tad likšu punktu."

Baumo arī par to, ka Hamiltons 2021. gadā varētu pievienoties "Ferrari" nometnei, kļūstot par jaunā talanta Šarla Leklēra komandas biedru.

"Es liktu naudu uz to, ka Šarls uzveiktu Lūisu," atzīst 89 gadus vecais Eklstouns. "Nav uzreiz tā, ka viņš ir labāks, bet Leklērs būs nostabilizējies komandā. "Ferrari" ir savāda vieta, kur strādāt. Lūiss nerunā itāliski. Viņi var viņu izsvilpt vai iemīlēt, bet es nedomāju, ka Lūiss tur nepaveiks tik pat labu darbu kā "Mercedes" sastāvā."

Runājot par baumām attiecībā uz Maksa Verstapena iespējamo pievienošanos "Ferrari", Eklstouns izsakās šādi: "Ja viņiem vajadzētu izvēlēties starp Lūisu un Maksu, domāju, ka viņi izvēlētos Maksu. Tieši tāpat kā viņi izvēlējās Leklēru. Sebastianam Fetelam un Hamiltonam vairs atlikuši tikai daži gadi šajā čempionātā, kamēr Verstapens un Šarls var startēt vēl desmit. Turklāt Makss, iespējams, ir šī brīža labākais pilots."

Izmantotie resursi:
Grand Prix 247 | Formula 1 | F1 News &...

     [+] [-]

, 2019-11-21 13:20, pirms 4 gadiem
Relikts jau na tas ko jāņem par pilnu.