Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Formula 1" tomēr plāno atteikties no kvalifikācijas sacīkstēm

Juris Grīns
Juris Grīns

"Formula 1" tomēr plāno atteikties no kvalifikācijas sacīkstēm
Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Lai gan galīgais lēmums vēl nav pieņemts, F1 čempionāta vadība visticamāk atteiksies no kvalifikācijas sacīkstēm, ko bija plānots atsevišķos posmos ieviest jau nākamgad, jo šāda mērķa īstenošanai trūkst komandu atbalsts.

"Liberty Media" plānoja aizvadīt eksperimentālas, īsas kvalifikācijas sacīkstes 2020. gada posmos Francijā, Beļģijā un Krievijā, kurās sportistiem būtu jāstartē apgrieztā secībā tā brīža F1 kopvērtējumā ieņemtajām pozīcijām. Aptuveni 100 km garo kvalifikācijas sacensību rezultāti noteiktu starta izkārtojumu svētdienās notiekošajām "Grand Prix" sacīkstēm.

Šo ieceri F1 vadība ar komandām apsprieda sanāksmē Parīzē, taču neieguva vienbalsīgu to atbalstu. Lai šādas izmaiņas īstenotu, jāpiekrīt visām komandām. Ideju neesot atbalstījušas tieši dažas no spēcīgākajām komandām, jo tās uzskata, ka tādā veidā pasliktinātos to izredzes uzvarēt šo posmu kvalifikācijās.

Vēl uzvirmojusi ideja kvalifikācijas sacīkšu starta vietas noteikt pēc piektdien treniņbraucienos uzrādītajiem rezultātiem, tomēr maz ticams, ka šis plāns tiks virzīts līdz galam. Šobrīd izskatās, ka nākamajā gadā kvalifikācijas formāts paliks līdzšinējais.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...