Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Williams" mēģinās nolīgt maksāt nespējīgo Okonu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Williams" mēģinās nolīgt maksāt nespējīgo Okonu
Estebans Okons. Foto: Racing Point Force India

Talantīgajam F1 pilotam Estebanam Okonam vēl nav zudušas cerības turpināt karjeru čempionātā, jo uz nākamo sezonu viņu vēlas nolīgt "Williams" komanda. Pats sportists gan lielu naudu piedāvāt nevar, tādēļ lēmums vēl nav pieņemts.

Startējot "Force India" sastāvā, Okons ātri sevi pierādīja kā ļoti talantīgu sacīkšu braucēju, taču nākamgad viņam vieta šajā vienībā vairs neatradās, jo tika pagarināts līgums ar dāsni sponsorēto un gana ātro Serhio Peresu, kamēr par otru pilotu kļūs Lānss Strols, kura tēvs tagad ir komandas īpašnieks.

Respektablais portāls "Motorsport.com" noskaidrojis, ka par Okona pakalpojumiem ieinteresējusies "Williams" komanda, kuras rindās šobrīd startē Strols.

Nesen "Williams" parakstīja līgumu ar "Formula 2" čempionāta līderi Džordžu Raselu, turklāt tas noticis bez šo sportistu atbalstošās rūpnīcas "Mercedes" tiešas saistības. Tas liecina, ka "Williams" nākotnē vēlas, lai tās sastāvā startētu pēc iespējas talantīgāki sportisti, nevis tie, kas var par savu vietu samaksāt vairāk.

Uz Strola vietu šobrīd pretendē gan komandas tagadējais pilots Sergejs Sirotkins, gan testpilots Roberts Kubica, un zināms, ka abi gatavi piedāvāt prāvu naudas summu. Tomēr "Williams" vadība reizē "uzlikusi acis" arī uz talantīgo Okonu, kurš nevar lepoties ar bagātiem atbalstītājiem.

Ņemot vērā, ka šīs sezonas izskaņā komandu pametīs tās titulsponsors "Martini", "Williams" vēl lems, vai tās finansiālais stāvoklis būs pietiekoši labs, lai parakstītu līgumu Okonu. Pretējā gadījumā būs jāizvēlas kāds no maksāt spējīgajiem pilotiem.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...