Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Red Bull" aizliedz Rikjardo testēt "Renault" formulu

"Red Bull" aizliedz Rikjardo testēt "Renault" formulu
Daniels Rikjardo. Foto: Facebook.com/DanielRicciardo

"Red Bull" vadība ir aizliegusi Danielam Rikjardo pēc sezonas gaidāmajos "Pirelli" riepu testos Abū Dabī trasē pārstāvēt viņa nākamā gada komandu "Renault", pamatojot to ar aizvien spēkā esošajām līgumsaistībām.

Testi, kas notiks uzreiz pēc F1 sezonas noslēdzošā posma būs vienīgā iespējam pilotiem aizvadīt testus ar savām 2019. gada komandām pirms februārī tiks uzsākta jauno sacīkšu spēkratu testēšana. Ir skaidrs, ka visticamāk Šarls Leklērs jau būs redzams pie "Ferrari" stūres, bet Pjērs Gaslī izmēģinās "Red Bull" formulu.

"Renault" komanda tikmēr vēlējās, lai tās sastāvā testos piedalītos Daniels Rikjardo, kurš nākamgad būs šīs vienības pilots, tomēr austrālieša tagadējā darba devēja "Red Bull" to aizliegusi.

"Man nav atļauts piedalīties testos," skaidro Rikjardo. "Es nevaru braukt ar "Red Bull" formulu un viņi man neļauj braukt arī ar "Renault". Bet nav tik slikti, man vismaz būs brīvdienas."

"Red Bull" boss Kristians Horners emocijās neizplūst un šādu lēmumu paskaidro ar kontraktsaistībām.

"Tobrīd viņam vēl būs spēkā esošs līgums, tāpēc viņš nepiedalīsies testos," skaidro Horners. "Viņi jautāja, "vai viņš būs pieejams?" Ir pilnīgi skaidrs, ka nebūs, līdz ar to viss ir vienkārši. Viņi vienkārši gribēja pārliecināties par viņa pieejamību, bet viņš nav pieejams. Viņam ir pienākumi, kas jāpilda līdz kontrakta termiņa beigām."

"Sauber" tikmēr cer, ka "Ferrari" dos atļauju Kimi Raikonenam piedalīties testos Abū Dabī tās sastāvā. Šāda iespējamība ir ļoti reāla, zinot, ka abām komandām ir ļoti cieša sadarbība.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...


Lando Noriss. Foto: Motorsport.com

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.
Toto Volfs un Kristians Horners. Foto: Motorsport.com

Cik spējuši nopelnīt F1 komandu vadītāji?

F1 čempionāts ir bagāto cilvēku sports, šeit ļoti daudz nopelna ne vien sportisti, bet arī dažādi vadošie darbinieki. Izteikti līderi starp tiem ir komandu vadītāji, bet īpaši ar savu uzkrāto bagātību izceļas divi - Toto Volfs un Kristians Horners, kuri trases malā pēdējos gados bijuši sīvākie sāncenši.