Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Renault" izmēģina 2018. gada detaļas, Hilkenbergs tiek sodīts

Juris Grīns
Juris Grīns

"Renault" izmēģina 2018. gada detaļas, Hilkenbergs tiek sodīts
Niko Hilkenbergs
Foto: EPA/Scanpix

"Renault" rūpnīca ASV F1 posma nedēļas nogalē nolēmusi izmēģināt 2018. gada specifikācijas motora detaļas, bet komandas pilots Niko Hilkenbergs saņems starta vietu sodu.

Pa vienam motoram, kam ir uzlabotas detaļas, saņēmušas "Red Bull" un "Toro Rosso" komandas, tāpat vienu šādu dzinēju izmantos pati "Renault" rūpnīcas vienība. Niko Hilkenbergs un F1 debitants Brendons Hārtlijs jau tikuši pie "R.E.17G" specifikācijas motora, kamēr Makss Verstapens to saņems šodien. Tāpat visi trīs nomainīs citus jaudas agregāta standarta elementus.

"Tās nebūs visas jaunās detaļas, ko plānojam ieviest 2018. gadā, bet solis šajā virzienā," skaidro "Renault" komandas boss Sirils Abitebouls. "Tas ir veselīgs solis gan veiktspējas, gan izturības uzlabošanā. Tajā pašā laikā lielākās izturības problēmas ir citā jaudas agregāta daļā. Mums aizvien ļoti uzmanīgi jāskatās uz to, ko darām, sevišķi, ja runa iet par hibrīda tehnoloģijām, par ERS sistēmu. No mūsu puses mēs arī roku rokā strādājam ar BP, kas radījuši jaunu degvielu."

Viņš arī atzīst, ka "Renault" šosezon ir paveikuši lielu progresu: "Iepriekš cilvēki diskutēja, ka šogad vairs nebūs nekādu lielu uzlabojumu. Pirmos uzlabojumus veicām pirms posma Sočos un tie bija diezgan labi redzami. Jau daudzos posmos esam redzējuši, ka "Red Bull" svētdienās ir visai spējīgi cīnīties par pjedestāliem. Tagad ir nākamais solis. Domāju, cilvēki ne visai labi izprot dzinēju attīstīšanas sarežģītību, tāpēc labi, ka pierādījām, uz ko esam spējīgi."

Šobrīd vēl precīzi nav zināms, cik lielus sodus saņems Hilkenbergs, Hārtlijs un Verstapens.

Jāpiemin arī, ka šajā nedēļas nogalē "Renault" sastāvā debitē Karloss Sainss, kurš pirms tam startēja "Toro Rosso" komandā, kamēr vietu Formulā 1 zaudējis Džolions Palmers.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...