Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonens: "Es braucu labi un man neinteresē, ko citi domā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonens: "Es braucu labi un man neinteresē, ko citi domā"
Kimi Raikonens
Foto: EPA/Scanpix

Pieredzējušais somu autosportists Kimi Raikonens uzskata, ka šosezon viņa sniegums Formulā 1 ir visai labs un atzīst, ka viņu neinteresē citu cilvēku domas. "Ferrari" pilots gan reizē atzīst, ka rezultāti varēja būt daudz labāki.

Kamēr Sebastians Fetels šogad cīnās par F1 čempiona titulu, Raikonenam sava komandas biedra rezultātiem turēt līdzi bijis grūti. Kamēr Fetels ir otrais kopvērtējumā, Raikonens ieņem piekto vietu, zaudējot pāriniekam iespaidīgus 99 punktus.

"Es šogad nebūt nebraucu slikti," par spīti tam, uzskata Raikonens. "Man neinteresē, ko domā citi. Es apzinos, ko spēju izdarīt. Tiesa gan, kaut kādu iemeslu dēļ dažas dienas mēdz būs vieglākas par citām. Es nebūtu šājā čempionātā, ja nejustu, ka varu pabraukt labi un ātri, ja nejustu, ka esmu īstajā vietā."

Raikonens šogad uzvaras nav guvis un uz pjedestāla kāpis četras reizes, kamēr Fetelam ir četras uzvaras un desmit pjedestāli.

2007. gada F1 čempions Raikonens skaidro, ka, lai gan rezultāti varēja būt daudz labāki, viņa redzējums uz šo sezonu nav tik pesimistisks.

"Ja paskatamies uz punktiem, tad skaidrs, ka esmu tālu no turienes, kur vēlos būt, bet tā ir dažādu lietu sakritība," skaidro somu pilots. "Ja runa iet par komandu un cilvēkiem, ar ko kopā jāsastrādājas, tad esmu apmierināts. Tomēr kā komanda mēs vienmēr gribam uzlabot savu sniegumu, dienu no dienas, lai kurā komandā tu startētu. Par reizēs, kad tiek izcīnīta dubultuzvara, ir lietas, ko gribas uzlabot. Šis ir nebeidzamais stāsts, sevišķi šajā sporta veidā, bet tā ir daudz kur. Šobrīd mani rezultāti ir tālu no ideāliem, bet tādi tie ir. Mēģināsim labi pabeigt sezonu, pāršķirt lapu un sākt visu no nulles."

Kā zināms, "Ferrari" komanda pirms kāda laika pagarināja līgumu ar Raikonenu uz 2018. gada sezonu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  +2 [+] [-]

, 2017-10-21 13:49, pirms 7 gadiem
Man šis čalis patīk!

  +2 [+] [-]

, 2017-10-21 14:18, pirms 7 gadiem
cik reizes nav pievīlusi tehnika, vai stratēģija... vairāk kā pusi no šīssezonas posmiem