Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Peress un Okons paliek "Force India" sastāvā

Juris Grīns
Juris Grīns

Peress un Okons paliek "Force India" sastāvā
Foto: imago/Crash Media Group/Scanpix

"Force India" komanda paziņojusi, ka tās sastāvā arī 2018. gada F1 sezonā turpinās startēs Serhio Peress un Estebans Okons, lai gan abi piloti savā starpā sadzīvo ar grūtībām un pat piedzīvojuši vairākas savstarpējas sadursmes.

Tiek ziņots, ka Okonam jau iepriekš bijis noslēgts līgums uz vairākiem gadiem, kamēr Peresa kontrakts ticis pagarināts uz vēl vienu sezonu.

"Serhio ir spēlējis būtisku lomu mūsu pēdējo gadu veiksmes stāstā," atzīst "Force India" komandas līdzīpašnieks Vidžajs Malja. "Kopš ienākšanas mūsu komandā viņš kļuvis par vienu no ātrākajiem un stabilākajiem braucējiem čempionātā. Viņa rezultāti runā paši par sevi - ar četriem pjedestāliem viņš ir panākumiem bagātākais pilots komandas vēsturē."

Peress "Force India" nometnei pievienojās 2014. gadā. Šosezon meksikānis uz pjedestāla vēl nav kāpis, bet aizvadīto 14 posmu laikā tikai trīs reizes nav spējis izcīnīt punktus, kā rezultātā kopvērtējumā ir septītais.

Astoto vietu ieņem Okons, kurš arī nav sasniedzis nevienu pjedestālu, bet pat 13 sacīkstēs no 14 finišējis pirmajā desmitniekā. Franču pilotam šī ir pirmā pilnā sezona Formulā 1 un pirmā "Force India" komandā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-09-21 11:37, pirms 7 gadiem
Okonam ir otrā sezona F1.
ja runā par pilno sezonu, tad tā ir pirmā, bet atceramies, ka Okons ar Verlainu pērn brauca Manor, un tikai Verlains spēja cīnīties par Q2.
Spa bija saķeršanās, kur Okons uzsprāga, bet viņš lai atceras Baku, kur Okons izsita no TOP 5 pozīcijām gan sevi, gan Peresu.
Peress ir širmoviks, kurš jau GP2 laikos ar Maldonado katrā otrā gonkā šķīlās nost, jo viens otram ceļu nedeva. Peress ir pierādījis, ka ar savu sponsoru bagāžu ir stabils punktu piegādātājs, tāpēc vidusmēra komandā vienmēr būs pilots nr.1., jo pateicoties viņam komanda var pieņemt arī otro pilotu.
p.s. atgādinu, ka Okons GP3 bija līderis, jo brauca Mercedes attīstības programmā, bet otrā vietā bija Max Verstapens, kurš brauca par sava tēta piķi, un F1 tika nevis Okons, bet Verstapens, jo ar vidusmēra F3 komandas autiņu regulāri uzvarēja un bija vienīgais Okona konkurents. Šobrīd ir redzams, ka Verstapens brauc pilnu trešo sezonu F1, kamēr Okonam pilnā sezona ir pirmā. Tāpēc pirms salīdzinām ar Peresu, vajag salīdzināt ar Verstapenu, kurš jau ir pamanījies izcīnīt uzvaru F1.

     [+] [-]

, 2017-09-21 12:13, pirms 7 gadiem
Tu te baigo zuuu sarunaji. 1. Verstapenam f3 nebija vidusmēra komanda, 2. TUR nebija tikai Tēva nauda,bet gan red bull finanses, 3. Valdibas dotacija.

Tā kā beidz aiz ausīm te vilkt. Šo sezonu pussylips pierāda ka viduvējs braucējs,cik ta punktu viņam ir? Cik uzvaru? Top komanda bet vislaik šķiļās un zuuu taisa, sen ka vevs smirdigs kakis no pienotavas jamet ara. Jau cik ir runats rakstits, vins pat inzenierus neklausa vinam saka taupi dzineju jo ir problemas...pts pakasti,inzenieris saka parsledz robus atrak raduas problemas atkal un ta it visa. Tas ka ka marketinga objektu vinu velk un ieprieksejas sezonas 50% gonku nedeva dq vai bargu sodu vien ko verts i nebutu ne uzvaru neka sitam sicim. Nemaz nerunajot ka vinam ir regulari problemas atrast regulejumus masinai jo atgriezeniska saite diezgan zuuuiiiga. Šobrīd no Red Bull pasparnes braucējiem viņam ar sainsu ir 3/4 sniegums stabilos apļa laikos un komandu izpildēs. Gan viņš gan sainz jau vairākart ir runājuši gan ar marko specuāli gan ar matesiču. Un tas viss pie tā ka pats Matesičs izteicis atbalstu Pussylipam un komanda strādā uz viņu. Šobrīd komandai viņš ir noracis kaudzi punktu. Ja sainzam un Kvjatam ir tiešām neatkarīgas no viņiem tehniskas likstas,tad pussylips entas reizes motoru,karbu utt nokāvis pats jo neklausa inzenierus. Stipri viduvejs braucejs.

     [+] [-]

, 2017-09-21 17:57, pirms 7 gadiem
@fire

Lasot tavu tekstu, asaro acis....

     [+] [-]

, 2017-09-22 10:31, pirms 7 gadiem
Tad noslauki ar grīdas lupatu tās savas acis. Un iesaku sīkāk palasīt ko raksta ārzemju portāli,intervijas u.c.varbūt būsi vairāk lietas kursā. Bet tā labāk dodies uz basketbola sadaļu un turpini braukalēt ar rociņu.