Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" konsultants: ""Mercedes" un "Ferrari" mūs nokopēja"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" konsultants: ""Mercedes" un "Ferrari" mūs nokopēja"
Helmuts Marko. Foto: Red Bull Racing

F1 komandas "Red Bull" konsultants Helmuts Marko ir pārliecināts, ka "Mercedes" un "Ferrari" komandu pēdējā laika panākumi nākuši lielā mērā pateicoties jauno braucēju attīstības programmām, kuras savulaik izgudrojis tieši viņš.

Ar "Red Bull" akadēmijas palīdzību savas karjeras izveidojuši tādi atzīti F1 piloti kā Sebastians Fetels, Daniels Rikjardo un Makss Verstapens, tāpat šobrīd čempionātā brauc "Red Bull" audzēkņi Pjērs Gaslī, Daņils Kvjats, Karloss Sainss un Aleksandrs Albons.

Ņemot vērā, ka pēc Verstapena "Red Bull" nav izdevies izaudzināt nevienu tāda kaluma jauno talantu, Marko bija spiests pieņemt lēmumu atjaunot sadarbību ar trim sportistiem, kuri savulaik no programmas tika izslēgti - tie ir Brendons Hārtlijs, kā arī jau pieminētie Kvjats un Albons, kurš atlikušajos 2019. gada posmos būs Verstapena komandas biedrs.

Tikmēr "Ferrari" ar līdzīgas programmas palīdzību "izaudzinājusi" Šarlu Leklēru, kamēr "Mercedes" pakļautībā auguši Estebans Okons un Džordžs Rasels. Marko gan uzskata, ka "Red Bull" jauno pilotu attīstības programma aizvien ir spēcīgākā.

"Es biju pirmais, kurš radīja šādu pilotu treniņu sistēmu, kamēr "Ferrari" un "Mercedes" mūs vienkārši nokopēja," viņš saka. "Esmu lepns, ka "Red Bull" sistēma strādā ļoti labi. To var redzēt, kad paskatāmies, kādus panākumus gūst mūsu braucēji."

Komentējot šī brīža jauno talantu iztrūkumu, Marko saka: "Tā ir īstermiņa problēma. Jaunie talanti aug gana labi."

Marko arī atklāj, ka savulaik nav pieņēmis programmā kādu pilotu, kurš līdz F1 čempionātam nonācis citādi, un arī šobrīd startē šajās sacīkstēs.

"Reiz es biju ieinteresēts par pilotu, kurš šobrīd startē F1," viņš atklāj, gan nenosaucot šī sportista vārdu. "Man šķita, ka viņš ir ļoti labs pilots, bet viņam pietrūka ātruma atsevišķu apļu ātrā veikšanā, tāpēc nolēmu viņu nenolīgt. Mans redzējums bija pareizs - viņam aizvien ir labs sacīkšu temps, bet viņš zaudē savam komandas biedram kvalifikācijās. Domāju, tā ir problēma, kādēļ viņš savā karjerā nevar pacelties augstāk."

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...

     [+] [-]

, 2019-08-21 09:13, pirms 5 gadiem
Būs nokopēja???? Labrīt ibio

     [+] [-]

, 2019-08-21 09:16, pirms 5 gadiem
Interesanti, ka kļūda ir virsrakstā. To jau nu gan var pārlasīt kaut 2 reizes, lai pārliecinātos par pareizrakstību.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-21 09:30, pirms 5 gadiem
Paskatījos kas ir autors, uzreiz viss skaidrs, jautājumu nav.