Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Prema" komanda pie zināmiem nosacījumiem startētu Formulā 1

Juris Grīns
Juris Grīns

"Prema" komanda pie zināmiem nosacījumiem startētu Formulā 1
Šārls Leklerks Formulā 2
Foto: motorsport.com

Sacīkšu komanda "Prema", kas ir viena no vadošajām dažādos formulu seriālos Eiropā, labprāt startētu Formulā 1 ar vienu mašīnu, ja vien to būtu iespējams iegādāties jau gatavu, izteicies vienības vadītājs Renē Rosins.

"Prema" komandas piloti šobrīd cīnās par tituliem Itālijas un Vācijas F4 čempionātos, Eiropas F3 seriālā, kā arī Formulā 2. Trīs dažādu līmeņu čempionātos tās sastāvā startē pieci "Ferrari" attīstības programmas braucēji.

Renē Rosins nācis klajā ar paziņojumu, ka "Prema" labprāt pieteiktos F1 pasaules čempionātam, ja šādām mazām komandām tiktu ļauts iegādāties jau gatavas sacīkšu mašīnas un sacīkstēs piedalīties ar vienu pilotu.

"Kāpēc gan nē? Formula 1 ir sapnis jebkurai komandai - ne tikai pilotiem, bet arī inženieriem," viņš atzīst. "Protams, es saprotu, ka tas ir tikai sapnis, un to piepildīt būtu ļoti grūti. Daudz kam būtu jāmainās motoru sporta struktūrā. Tas būtu atkarīgs no tā, kā viss tiktu organizēts, bet, manuprāt, būtu iespējams izdarīt tā, lai komandas drīkstētu iegādāties jau gatavas šasijas un dzinējus."

Formula 2 čempionātā "Prema" sastāvā šobrīd startē "Ferrari" attīstības programmas pilots Šārls Leklerks, kurš ir sezonas līderis un tuvojas titulam. "Ferrari" pašlaik meklē komandu, kas varētu viņam dot iespēju jau nākamgad debitēt Formulā 1, taču nav skaidrs, vai to izdosies panākt. Iespējas meklē arī Pjērs Gaslī un Antonio Džovinaci, kuri "Prema" sastāvā brauca pērn, GP2 seriālā izcīnot pirmās divas vietas.

"Tādiem pilotiem kā Antonio, Pjērs un Šārls ir jābrauc Formulā 1, jo viņi to ir pilnībā nopelnījuši," saka Rosins. "Tas, kā Šārls šogad tiek galā ar visu, ir neticami, viņš ir pelnījis iespēju. Manuprāt, viņiem ir jāatrod iespēja, kā to izdarīt, jo citādi, kāda gan jēga no junioru formulu seriāliem? Un kāda tad ir Formulas 1 jēga, ja mēs neesam spējīgi dabūt uz starta pašus labākos pilotus?"

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-08-22 10:50, pirms 7 gadiem
Gribētos redzēt uz starta 30 formulas.
1) 10 komandas ar 3 pilotiem
2) 15 komandas ar 2 pilotiem
3) Neierobežots komandu skaits ar pilotu limitu pa 3 katrā. Visi startam nekvalificējas, tiek labākie 25 vai 30. Dažas (ar sliktu budźetu) komandas nestartē visos posmos, Dażas (privātās) startē tikai ar vienu pilotu.

     [+] [-]

, 2017-08-23 22:49, pirms 7 gadiem
3 piloti no komandas tas butu neparezi, ipasi, ja turpinas prakse, ka viena komanda domine gadiem, lidz kada pienak klat paiet X gadi.

Pirkt gatavu masinu, ok, bet tikai ka to dara Haas, pasuta no Dallara sev masinu, principa nospikotu vinu prat iepriekseja gada veiksmigako sasiju un tad megina likt virsu savus izgudrojumus. Kategoriski pret to ka kada F-1 komanda tirgo savu masinu, jo tad rodas 3 vai 4 piloti teiksim no ta pasa Ferrari.

Izlikt vienu pilotu piekritu, bet tikai ar nosacijumu, ka vinai ir uzpusi mazaks budzets neka nabadzigakai, kas starte ar 2 pilotiem.