Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Izjūk iecerētā sadarbība starp "Toro Rosso" un "Honda"

Juris Grīns
Juris Grīns

Izjūk iecerētā sadarbība starp "Toro Rosso" un "Honda"
Foto: AP/Scanpix

Sarunas starp "Toro Rosso" F1 komandu un "Honda" rūpnīcu nonākušas strupceļā, līdz ar to abu pušu iecerētā sadarbība 2018. gada sezonā nenotiks.

Pēc tam, kad izjuka jau panāktā vienošanās starp dzinēju piegādātāju "Honda" un "Sauber" komandu, japāņu autoražotājs turpināja meklēt otru sadarbības partneri 2018. gada F1 čempionātam. Šādā veidā tiek cerēts straujāk panākt "Honda" motoru attīstību, jo pagaidām dati tiek iegūti vien no "McLaren" vienības, kas vienīgā šīs firmas dzinējus izmanto jau vairākus gadus.

Lai gan "Toro Rosso" uz nākamo sezonu ir līgums ar "Renault", komanda jau vairākas nedēļas veica pārrunas ar "Honda". Tagad kļuvis zināms, ka iespējamā sadarbība nenotiks, jo abas puses nav spējušas rast kompromisu par motoru piegādes cenu.

Tā kā šobrīd ir atlicis maz laika, lai izlemtu, ap kādu motoru būvēt nākamā gada sacīkšu spēkratus, nolemts sarunas izbeigt.

Tas nozīmē, ka arī nākamgad "Toro Rosso" turpinās izmantot "Renault" dzinējus, tieši tāpat kā "Sauber" turpinās sadarbību ar līdzšinējo partneri "Ferrari", kas turklāt apsolījies piegādāt jaunākās specifikācijas motorus.

Šobrīd vēl arī nav skaidri zināms, vai "McLaren" turpinās sadarbību ar "Honda", lai gan "Mercedes" un "Ferrari" rūpnīcu vadība jau izteikusies, ka nepiegādās savus motorus britu komandai. Ja tiks izlemts par sadarbības beigšanu, "McLaren" būs tikai viens variants - izmantot "Renault" dzinējus.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-08-21 17:03, pirms 7 gadiem
Būtu tad arī bildi ielicis ar Toro Rosso, nevis Sauber.