Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Sacīkstēm man atlikuši vēl pieci, seši gadi"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Sacīkstēm man atlikuši vēl pieci, seši gadi"
Hamiltons pēc uzvaras Lielbritānijas posmā
Foto: AFP/Scanpix

Trīskārtējais F1 pasaules čempions Lūiss Hamiltons atzīst, ka autosacīkstēs vēl būtu spējīgs augstākajā līmenī braukt piecus vai sešus gadus, lai gan jau šobrīd tiek baumots, ka sportu brits varētu pamest daudz agrāk.

Hamiltonam šobrīd ir līgums ar "Mercedes" līdz 2018. gada beigām, un komanda jau šobrīd likusi saprast, ka vēlas to pagarināt. Tiesa, vēl pēc uzvaras Lielbritānijas Grand Prix posmā Hamiltons atzina, ka neko nevar apsolīt un nezina, ko domās pat pēc šīs sezonas beigām. Iespējams, viņš beigs F1 braucēja karjeru jau šogad, bet varbūt paliks čempionātā vēl vairākas sezonas.

"Sacīkšu braucēja karjerai man palikuši vēl pieci vai seši gadi," atzīst šobrīd 32 gadus vecais Hamiltons. "Pēc tam es negribu būt komentētājs vai menedžeris. Es turpināšu pētīt iespējas, un ceru, ka sapratīšu, kas varu būt pēc sportista karjeras beigšanas. Man patīk darīt radošas lietas kopā ar citiem cilvēkie, tādēļ diez vai man varētu būt, piemēram, pašam sava apģērbu līnija. Bet es varētu veidot kolekcijas kopā ar citiem māksliniekiem, to es spēju iztēloties."

Agrāk Hamiltons neslēpa, ka viņa prātu pilnībā noslogo vēlme uzvarēt sacīkstēs, tomēr šobrīd tas ir mainījies.

"Bija laiki, kad nepametu savu viesnīcas istabu četras dienas, tik ļoti manu prātu noslogoja viena doma," atklāj sportists. "Tagad, kad esmu vecāks un pieredzējušāks, saprotu, ka uzvarēšana nav viss. Savā ziņā tas ir kā ceļojums, sevišķi šajā sporta veidā. Komandā ir ļoti daudzi cilvēki un man jābūt nomodā par viņiem. Kamēr uzvara ir un paliek galvenais mērķis, esmu arī sapratis, ka zaudējumi mani tikai spēcina."

Šobrīd, kad 2017. gada F1 sezona ir vidū, Hamiltons ieņem otro pozīciju kopvērtējumā, no līdera Sebastiana Fetela, kurš pārstāv "Ferrari" komandu, atpaliekot tikai vienu punktu.

Izmantotie resursi:
F1Today.net

     [+] [-]

, 2017-07-21 14:22, pirms 7 gadiem
Google translate?

     [+] [-]

, 2017-07-21 18:24, pirms 7 gadiem
Pilnīgi pieņemu, ka ja Hamiltons šogad kļūs par čempionu, viņš tiešām varētu beigt karjeru. Pēdējos gados ir acīm redzams, ka epizodiski Luiss zaudē motivāciju un spēju koncentrēties sacīkstēm.