Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Haas" komanda paturēs sastāvā Grožānu un Magnusenu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Haas" komanda paturēs sastāvā Grožānu un Magnusenu
"Haas" piloti Magnusens (no kreisās) un Grožāns
Foto: imago/Crash Media Group/Scanpix

Amerikāņu vienība "Haas" būs viena no tām F1 komandām, kas uz 2018. gada sezonu neplāno veikt izmaiņas sastāvā, paturot gan Romēnu Grožānu, gan Kevinu Magnusenu, paziņojis tās īpašnieks un vadītājs Džīns Hāss.

Grožāns komandai pievienojās 2016. gadā, kad tā aizvadīja debijas sezonu Formulā 1, bet tika uzskatīts, ka francūža galvenais mērķis ir tādā veidā nākotnē nodrošināt vietu "Ferrari" komandā, kas šobrīd piegādā "Haas" mašīnām dzinējus. Hāss atklāj, ka plāno turpināt sadarbību ar Grožānu trešo sezonu pēc kārtas un uzver, ka ilgstošā sadarbība noteikti varētu būt ieguvums gan komandai, gan pilotam.

"Nākamgad mēs startēsim ar tiem pašiem pilotiem, kas mums ir šosezon, tas ir izlemts," intervijā F1 čempionāta oficiālajai mājaslapai "Formula1.com" pavēstīja Hāss. "Ņemot vērā to, ka piloti kopā ar mums startēs ne pirmo sezonu, nākamgad viņi būs kļuvuši vēl labāki braucēji."

Dāņu pilotam Magnusenam 2018. gada sezona būs otrā kopā ar "Haas". Komandai viņš pievienojās šogad, veicot pāreju no "Renault" un nomainot sastāvā Estevanu Gutjeresu, kurš šobrīd startē Formulā E un IndyCar. Hāss uzskata, ka šī maiņa bijusi pamatota, jo šobrīd Magnusens nopelnījis jau 11 punktus pret Grožāna iegūtajiem 18, kas nav slikts rādītājs.

"Estevans bija labs braucējs," skaidro Hāss. "Treniņos viņš bija tikpat ātrs kā Romēns, bet manuprāt Kevinam ir priekšrocības, jo viņš ir pieredzējušāks sacīkšu braucējs. Viņš ir spējīgs izcīnīt punktus un tāpēc tika pieņemts. Pagājušajā gadā ap šo laiku mums bija 29 punkti un arī šobrīd ir 29, taču pērn mēs atlikušajā sezonas daļā vairāk punktus neguvām. Ja līdz finālam Abū Dabī šoreiz spēsim izcīnīt vēl 29 punktus, mums būs izdevies tikt pie lieliskas pozīcijas."

Šobrīd zināms, ka nevienu no pilotiem negrasās nomainīt vēl tikai "Red Bull" komanda, kuras sastāvā visticamāk paliks Daniels Rikjardo un Makss Verstapens, kamēr par citām komandām skaidrības nav.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  -1 [+] [-]

, 2017-07-22 12:37, pirms 7 gadiem
nu viņiem labāk redzams, bet kopā ņemot komanda nekur nav progresējusi. Tā pati veiksme/ citu neveiksme vajadzīga lai tiktu punktos.

     [+] [-]

, 2017-07-22 23:58, pirms 7 gadiem
tad jau Kmii drošvien arī nakošseon būs Ferrārī sastāvā