Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hokenheima zaudē vietu F1 kalendārā

Juris Grīns
Juris Grīns

Hokenheima zaudē vietu F1 kalendārā
Hokenheimas trase
Foto: Renault Sport F1

Hokenheimas trase, kur drīzumā norisināsies Vācijas F1 posms, nav spējusi nodrošināt vietu 2019. gada kalendārā. Tikmēr pie jauna līguma tikusi Spā-Frankošamps trase, par ko ziņojām jau iepriekš.

Jūlijā Hokenheimā būs vērojamas "Grand Prix" sacensības, tomēr tā varētu būt pēdējā reize, kad šajā trasē sacenšas F1 piloti. Trases īpašnieku sarunas ar "Liberty Media" izrādījušās nesekmīgas, jo nav izdevies nodrošināties pret lielakajiem finansiālajiem riskiem, kā iepriekš bija plānots, līdz ar to nākamgad šeit sacensības nenotiks, vēsta "Sport Bild" un "DPA".

Lai gan trase cer atgriezties kalendārā, šobrīd nav zināms, vai tas kādreiz notiks. Tikmēr, lai "Formula 1" nepaliktu bez Vācijas posma, domājams, ka "Liberty Media" sāks pārrunas ar Nirburgringas trases īpašniekiem.

Tikmēr, kā ziņojām iepriekš, "Formula One Group" oficiāli apstiprinājusi, ka ar leģendārās Spā-Frankošampas trases īpašniekiem līdzšinējās līgumsaistības pagarinātas uz vēl trim gadiem. Pašreizējais kontrakts beigsies pēc šogad plānotās Beļģijas "Grand Prix" izcīņas, un aizkulisēs jau tika baumots, ka iespējama šīs līdzjutēju un sportistu iemīļotās trases pazušana no F1 pasaules čempionāta kalendāra.

"Esam patiesi gandarīti, ka izdevies panākt vienošanos par Beļģijas "Grand Prix" palikšanu "Formula 1" kalendārā uz nākamajiem trim gadiem," pavēstījusi F1 promoteru direktore Hloja Targeta-Adamsa.

Sacensības Spā-Frankošampā notiek jau kopš tālā 1920. gada, bet Beļģijas "Grand Prix" izcīņa "Formulā 1" šajā trasē norisinās kopš 1950. gada.

Izmantotie resursi:
F1 News, F1 Live, F1 Results | 2018 Formula 1...

  +1 [+] [-]

, 2018-06-28 17:11, pirms 6 gadiem
Jaunie F1 īpašnieki grib sataisīt produktu, ko "pirktu" jaunā paaudze, kā arī tie, kam šīs sacensības līdz šim nav likušās interesantas. Tajā pašā laikā tiek aizmirsts, ka ir ļoti liela tā saukto veco fanu grupa, kurai šīs pārmaiņas, ko "Liberty Media" ir jau veikusi un plāno veikt, nozīmē F1 norietu.

Maz tā, ka jau Eklstons noīsināja trasi, atstājot kaut kādu apendicītu, ne Hokenheimu, tagad to izslēdz pavisam.

Protams, ka pastāvēs, kas mainīsies, taču nevar visu F1 rīkot tajās valstīs, kas pašas šos posmus nopērk. Nevar F1 būt Āzijas un Tuvo austrumu čempionāts!

     [+] [-]

, 2018-06-28 18:39, pirms 6 gadiem
Man vairāk intresē kas ar Suzuku ir

     [+] [-]

, 2018-06-29 06:41, pirms 6 gadiem
A.S.Puškins rakstīja: Jaunie F1 īpašnieki grib sataisīt produktu, ko "pirktu" jaunā paaudze, kā arī tie, kam šīs sacensības līdz šim nav likušās interesantas. Tajā pašā laikā tiek aizmirsts, ka ir ļoti liela tā saukto veco fanu grupa, kurai šīs pārmaiņas, ko "Liberty Media" ir jau veikusi un plāno veikt, nozīmē F1 norietu.

Maz tā, ka jau Eklstons noīsināja trasi, atstājot kaut kādu apendicītu, ne Hokenheimu, tagad to izslēdz pavisam.

Protams, ka pastāvēs, kas mainīsies, taču nevar visu F1 rīkot tajās valstīs, kas pašas šos posmus nopērk. Nevar F1 būt Āzijas un Tuvo austrumu čempionāts!
man kā vecajam fanam Hokenheimas trase tika iznīcināta jau pēc pārbūves un meža/taisnā posma izgriešanas ārā. Tagad tikpat labi var nebūt arī kalendārā. Bet uz Austrumiem lien naudas dēļ. Eiropa stagnē, reklāmdevēju daudz mazāk.