Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vācijas GP rīkotāji: "Gribam redzēt Šūmaheru F1 mašīnā jau šogad"

Juris Grīns
Juris Grīns

Vācijas GP rīkotāji: "Gribam redzēt Šūmaheru F1 mašīnā jau šogad"
Miks Šūmahers. Foto: Scuderia Ferrari

Ja Miks Šūmahers startēs F1 pasaules čempionātā, vienam no posmiem pavisam noteikti jānotiek Vācijā, atzīst Hokenheimas trases boss Gerogs Seilers. Šobrīd nav skaidrības, vai Vācijas "Grand Prix" saglabās savu vietu 2020. gada kalendārā.

Kopš "Formulā 1" vairs nestartē Mihaels Šūmahers, ievērojami kritušies Vācijā notiekošo sacensību apmeklējuma reitingi. Ne tik senā pagātnē šajā valstī notika pat divi posmi (ieskaitot Eiropas "Grand Prix"), bet nākamgad varētu nenotikt neviens. Šobrīd Hokenheimas trases vadība aizvien nav vienojusies par nosacījumiem ar "Liberty Media".

"Problēma ir tajā, ka, ja mēs nepagarināsim līgumu, vēlāk to noslēgt būs vēl grūtāk, jo tādā gadījumā jau būs cits pamats, un prasības būs vēl augstākas nekā tad, ja tev jau ir spēkā esošs kontrakts," skaidro Georgs Seilers. "Ja Miks Šūmahers startēs "Formulā 1", čempionāta posmam obligāti jānotiek Vācijā. Tāda ir mūsu pārliecība. Līguma noslēgšana ir iespējama, bet mēs neparakstīsim tādu līgumu, kas nesīs zaudējumus."

Pašlaik Mihaela Šūmahera dēls pirmo sezonu startē "Formulā 2", bet viņa ienākšana F1 čempionātā tiek prognozēta kādā no nākamajām sezonām. Jau šobrīd par jauno autosportistu, jo īpaši viņa dzimtenē Vācijā, interese no līdzjutēju puses ir milzīga.

Hokenheimai par sliktu spēlē fakts, ka "Formula 2" posms šogad šajā trasē nenotiks, lai gan tas varētu ievērojami palielināt skatītāju skaitu. Neskatoties uz to, Šūmahers tomēr varētu būt redzams trasē, iespējams, testējot kādu no mašīnām, ar kurām savulaik startēja viņa tēvs.

"Tie varētu būt testi vai demonstrācijas braucieni, kuros viņš brauktu ar sava tēva veco "Ferrari" vai kaut kas tamlīdzīgs," atklāj Seilers. "Mēs gribam šogad redzēt viņu trasē ar F1 mašīnu. Tas ir svarīgi."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2019-05-22 14:14, pirms 5 gadiem
Vienīgais Giovanazzi vietā Alfa Romeo

  +1 [+] [-]

, 2019-05-22 14:29, pirms 5 gadiem
Problēma tikai tajā, ka viņš nav pat 1% talantīgāks par Giovanazzi . Bet uz veca brenda vārda/uzvārda čalim nodrošina gan labākos inženierus, komandas, personālu, tajā pat GP2 un zemākajās klasēs viņš pat top10 pēc meistarības nav.

     [+] [-]

, 2019-05-22 15:38, pirms 5 gadiem
Tad kur tad viņu var ielikt citur vietu neredzu

  -1 [+] [-]

, 2019-05-22 17:27, pirms 5 gadiem
fire rakstīja: Problēma tikai tajā, ka viņš nav pat 1% talantīgāks par Giovanazzi . Bet uz veca brenda vārda/uzvārda čalim nodrošina gan labākos inženierus, komandas, personālu, tajā pat GP2 un zemākajās klasēs viņš pat top10 pēc meistarības nav.
Labi, ka Tu esi klāt tam visam, un droši vien katru Mikas sacīskti pēti no A-Z

     [+] [-]

, 2019-05-22 17:39, pirms 5 gadiem
Skumjākais šajā visā ir tas, ka visām iesaistītajām pusēm var nākties smagi aplauzties. Gan Šūmaheru ģimenes faniem, gan tiem, kas uz šī fanu ārprāta rēķina mēģina nopelnīt naudiņas.

Pieņemu, ka debija F1 sekos nākamsezon vai vēlākais aiznākamajā, taču šobrīd nekas neliecina, ka Miks F1 būs kaut kas vairāk par viduvējību - jau piesauktā Giovanazzi līmenis. Šobrīd jaunais Šūmahers F2 čempionāta kopvērtējumā ir 12 vietā, starp tādiem nevienam neizsakošiem vārdiem, kā Callum Ilott un Dorian Boccolacci, kuri visnotaļ droši nekad F1 mašīnai pie stūres nesēdīsies.

Ferrari lieliski apzinās, ka viņš nav šobrīd sevi apliecinājis, kā Hamiltona, Fettela, Leklēra vai Verstapena līmeņa talantu, taču ažiotāžu ap jauno Šūmaheru itāļi bur pēc pilnas programmas.

Nezinu vai vecie Ferrari vadītāji (Brauns un Tods) uzdrošinātos šādi nodarīt pāri Mihaela Šūmahera dēlam sava īstermiņa labuma dēļ.
Būs sāpīgi redzēt, ja jaunais Miks nepiepildīs uz sevi liktās cerības.