Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" komanda prognozē "Red Bull" un "Ferrari" dominēšanu Monako

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" komanda prognozē "Red Bull" un "Ferrari" dominēšanu Monako
Foto: REUTERS/Scanpix

"Mercedes" komanda ir pamatīgi satraukusies par drīzumā gaidāmo F1 posmu Monako, jo šajā trasē ātrākas visticamāk būs "Red Bull" un "Ferrari" komandas. Tā uzskata gan komandas vadība, gan piloti.

Jau pērn "Mercedes" braucējiem Monako posmā bija problēmas, un neviens no tiem nespēja kāpt uz pjedestāla.

"Esmu ārkārtīgi noraizējies," atzīst "Mercedes" vienības vadītājs Toto Volfs. "Iepriekšējos gados vienmēr esam redzējuši, ka ir trases, kas mums ir ļoti piemērotas un arī tādas, kurās kaut kāda iemesla dēļ nespējām būt perfekti. Ir ļoti grūti izmainīt sacīkšu spēkrata DNS un tādās trasēs kā Monako, Budapeštā vai Singapūrā mēs pagājušajā gadā snieguma ziņā atpalikām."

Arī Lūiss Hamiltons, kurš pērn pēc problēmām kvalifikācijā šajā trasē finišēja vien septītais, uzskata, ka "Mercedes" Monako būs problēmas, bet labāko sniegumu varētu sarūpēt "Red Bull".

"Monako mūs sagaida īpašs izaicinājums," pēc pārliecinošās uzvaras, kas tika izcīnīta Barselonā, atzīst Hamiltons. "Būs grūti sakaut citas komandas. Ja paskatāmies uz to, kas notika Spānijā, redzam, ka Daniels Rikjardo bija daudz ātrāks pēdējā sektorā, un tur lielākā nozīme ir piespiedējspēkam. Viņi to noteikti spēs izmantot Monako un būs grūti uzveicami."

Tāpat Hamiltons paredz grūtu nedēļas nogali pēc tam sekojošajā posmā Kanādā: "To pašu varam gaidīt Monreālā, kur ir ļoti, ļoti grūti dabūt riepās vajadzīgo temperatūru. Vajadzēs nobraukt vairākus apļis, pirms riepas sāks uzsilt. Nedomāju, ka turpmāk viss būs tikpat skaidrs kā tas bija Spānijā."

Līdzīgās domās ir otrs "Mercedes" pilots Valteri Botass, kurš arī uzsver "Red Bull" formulu Barselonas trases trešajā sektorā, kas lielā mērā ir līdzīgs Monako trasei.

"Domāju, ka "Red Bull" komanda būs spēcīga," viņš saka. "Pagājušajā gadā kvalifikācijā uzvarēja "Ferrari"... Mums šī nesolās būt viegla nedēļas nogale. Grūti kaut ko prognozēt, jo komandu spēku samēri mainās katru nedēļas nogali, bet izaicinājums būs liels."

Monako F1 posms norisināsies 27. maijā, kam 10. jūnijā sekos sacensības Kanādā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2018-05-22 00:43, pirms 6 gadiem
šī čīkstēšana vienmēr ir apbrīnojama..
kad MB ir teicis - mēs te esam ātri un neviens mums tuvumā netiks? īsti tā nesaka, kaut tā notiek bieži.. bet te uzreiz jāčīkst.. pie tam ielas trasē ir jāmāk braukt un braukšana atšķiras no klasiskām trasēm